Punih 14 mjeseci trajao je gorički lov na Josipa Mitrovića (20), dojučerašnjeg igrača Rijeke, pa je valjda i logično što je nakon svega odjenuo gorički dres s brojem 14.

– Josipa smo pratili i željeli zaista jako dugo, prvu ponudu Rijeci poslali smo još u lipnju prošle godine. Iznimno smo sretni što je konačno ovdje, s nama, a ispada da smo ga dočekali kao puno zrelijeg igrača, budući da je iza njega prvoligaška sezona u dresu Intera iz Zaprešića. Ima već 30 utakmice HT Prve lige u nogama i sigurno će pojačati konkurenciju na krilnim pozicijama. Vrlo je zanimljiv igrač, mlad i perspektivan, a uz to i domaći, hrvatski igrač. Uvjereni smo da je Josip pravi izbor za Goricu i da će nam pomoći ostvariti sve naše ciljeve u sljedećoj sezoni – rekao je sportski direktor Mindaugas Nikoličius nakon što je posao konačno i definitivno dovršen.

Mitrović je potpisao ugovor na četiri godine, do ljeta 2024., stigao je u sredinu u kojoj će, uvjeren je, napraviti značajan iskorak.

– Dobar je osjećaj, sretan sam što sam ponovno dio kluba u kojem vjeruju u mene, budući da to u Rijeci nije bio slučaj u dovoljnoj mjeri. Puno mi znači činjenica da su me toliko dugo željeli, to puno govori. Nadam se da ću opravdati povjerenje trenera, ali i svih ljudi iz kluba. Gorica je klub s velikim ambicijama i visokim ciljevima, a isto vrijedi i za mene osobno. Tako je bilo kroz cijelu moju karijeru, uvijek želim više i bolje, i vjerujem da ćemo zajedno biti uspješni – kazao je Josip.

Njegov rodni grad je Đakovo, ondje je i počeo nogometnu karijeru, i to vrlo rano.

– Da, počeo sam u NK Đakovu još prije škole, sa četiri, pet godina, tamo sam igrao do pionira, a onda otišao u vinkovačku Cibaliju, gdje sam ostao sve do kadetskog uzrasta, pa se uputio u Rijeku. Posljednjih godinu dana proveo sam na posudbi u Interu iz Zaprešića, a sad sam ovdje… I nadam se svojim dobrim igrama, ali prije svega momčadskom uspjehu – ističe Mitrović.

Dobro zna gdje dolazi, poznaje i nove suigrače i stadion, a prvi trening odradit će već u utorak poslijepodne.

– Pratio sam Goricu cijelo ovo vrijeme, igrao sam protiv Gorice i mogu reći da je uvijek bila jako neugodan protivnik. Ovdje se igra jako dobar nogomet, napadački, što mi se posebno sviđa – zaključio je novi igrač Gorice.