Prijava

Vaša prijava

Dvije pljačke kuće isti dan, još dvije dok su vlasnici bili na godišnjem odmoru

[]

U proteklom tjednu gorička policija zabilježila je čak četiri provale u kuću, a dvije od njih dogodile su se za vrijeme dok su vlasnici bili na godišnjem odmoru.

Dvije od navedenih provala zbile su se isti dan. Nepoznati pljačkaš 8. kolovoza u vremenu od 10,15 sati do 10,45 sati opljačkao je kuću u Donjoj Lomnici u vlasništvu 59-godišnjakinje. Provalnik je obio prozor te ušao u kuću i ukrao novac. Kradljivac nije pronašao što je tražio te je ukrao samo 30-ak kuna. Isti dan, od 19 do 21 sati na meti je bila i kuća u Ulici Matice hrvatske na kojoj je lopov obio vrata kuće kako bi ušao unutra i ispremetao stvari. Vlasnik (68) kuće ostao je bez novca i nakita vrijednih oko 5.000 kuna. U oba slučaja vlasnici su samo kratko izbivali iz kuće.

Provalnik je opljačkao kuću u Lukavcu za vrijeme dok je vlasnik (45) bio na godišnjem odmoru, u razdoblju od 1. do 9. kolovoza, a provalnik je obio ulazna vrata i ukrao kune i eure te sitni zlatni nakit. Šteta je 16 tisuća kuna. U Šopovoj ulici u Velikoj Gorici kradljivac je također iskoristio sezonu godišnjih odmora te se u periodu od 30. srpnja do 12. kolovoza popeo na terasu i obio prozor. Vlasnici (41) kuće ukrao je zlatnog nakita vrijednog 15 tisuća kuna.

– Podsjećamo građane da zamole susjede ili poznanike da daju ključ od kuće kako bi ju obilazili. Takvo ponašanje može odbiti provalnike, a čak ako to i ne spriječi počinitelja u izvršenju pljačke, policiji može pomoći da ga nađe jer se smanjuje vremenski okvir u kojemu se pljačka mogla dogoditi – kažu iz policije.