Prijava

Vaša prijava

Bravo, majstori: Briljantna Gorica ispalila “petardu” u Varaždinu!

[]

Sezona nikad luđa od prošle, odmor nikad kraći nego od njezina kraja do početka nove, a na otvaranju nove priče – Gorica. Prva utakmica u sezoni, u petak navečer, donijela je gostovanje Goričana u “gradu baroka”, u kojem su prošle sezone uzeli četiri boda u dvije utakmice. Ovoga puta učenici Valdasa Dambrauskasa uzeli su sva tri i – oduševili!

Prazne su bile tribine varaždinskog stadiona, jer okolnosti su takve, pa se Gorica na startu novog prvenstva predstavila malobrojnom auditoriju u ložama. I bila je to dobra Gorica, igra je imala glavu i rep, kontrola utakmice bila je u potpunosti u goričkim nogama. Zapravo, tijekom cijele utakmice Gorica je dominirala, argumentima pokazivala da najave o dolasku po pobjedu nisu bile prazne priče. Stvarala je Gorica i prilike, pokušavala udarcima iz daljine, tražila pukotine u obrani Varaždina…

Pronašli su ih Goričani čak pet puta ove večeri, uglavnom nakon lijepo odigranih kombinacija, prema svemu sudeći uigranima na treninzima, za najuvjerljiviju pobjedu u svojoj prvoligaškoj povijesti.

– Bravo, guys, well done, idemo! – vikao je trener Dambrauskas uz aut liniju većim dijelom utakmice, jer itekako je imao čime biti zadovoljan.

Varaždinski obrambeni bedem, koji je bio na snazi čak i kad su domaćini gubili, prvi put probila je kombinacija Kalik – Dvorneković – Špikić. Prvi je proigrao drugoga izvrsnim pasom, Nindža je vratio u sredinu, a Špika to zaključio golom. Završilo je tako prvo poluvrijeme, da bi u drugom Gorica nastavila u istom stilu. Stvarala je šanse, gradila igru, a onda je zabio – Varaždin. Neven Đurasek vratio je stvari na početak sjajnim golom iz daljine…

Nezasluženo je to bilo, bez ikakvog spora, ali sve se na kraju ipak vratilo. Nakon izjednačenja ušli su Lovrić, Doka, Mudrinski i Čanađija, a upravo su se oni i pobrinuli za konačan, gotovo nevjerojatnih 5-1. Prvo je pogodio Mudrinski, nakon još jedne malonogometne akcije, u 81. minuti, da bi do konačnog pada Varaždina došlo od 90. pa na dalje.

U posljednjoj minuti regularnog dijela sjajno je pogodio Albi Doka, koji je u Varaždinu debitirao za Goricu, na 4-1 povisio je Čanađija skinuvši paučinu s varaždinskoga gola u 92. minuti, a u 95. je Mudrinski dovršio priču svojim drugim golom.

Briljantna, izvrsna partija Gorice, 90 minuta koji daju nadu da je ove sezone puno toga moguće… Sljedeće kolo donosi gostovanje kod Slaven Belupa, a u trećoj rundi u Veliku Goricu dolazi Šibenik.