Prijava

Vaša prijava

Čeka se odlazak Kristijana Lovrića, a prvi bi iz Gorice mogao otići – Cherif!

[]

Stanka između dvije nogometne sezone bila je kraća nego ikad, čak i suludo kratka, novo prvenstvo Gorica je otvorila pobjedom 5-1 u Varaždinu, a specifičan će biti i prijelazni rok. U normalnim okolnostima ovih bi dana ulazio u svoju završnicu, jer već godinama je posljednji dan kolovoza ujedno i posljednji dan nogometne tržnice, dok će ove sezone potrajati sve do 18. listopada. Dakle, još puna dva mjeseca moguće su promjene u rosterima klubova, dolasci i odlasci, kupnje i prodaje…

Što se Gorice tiče, na tržištu nogu najatraktivniji artikl je Kristijan Lovrić, prvi strijelac i asistent iz prošle sezone, za kojeg vlada stalni interes sa svih strana Europe, no prava ponuda, ona koja će zadovoljiti i Lovrića i klub, tek se čeka. U međuvremenu, sve je življi interes za ostale igrače Gorice, a prema informacijama koje prenose Sportske novosti, najbliži odlasku u ovom je trenutku senegalski napadač Cherif Ndiaye. Atraktivni i borbeni 24-godišnjak, koji je stigao u Goricu preko probe na početku 2019. godine, na meti je izraelskih i turskih klubova, a realizacija transfera sve je realnija.

U klub su, prema pisanju SN-a, zasad stigle dvije ponude iz Izraela – Maccabi Tel Aviv i Hapoel Beer Sheva nude iznose nešto manje od 1,5 milijuna eura, što je cijena koja je blizu onome što čelnici Gorice žele, no Izraelci su zasad na čekanju. Razlog su informacije iz Turske, koje kažu da su za Cherifa zainteresirana i dva tamošnja prvoligaša. Sudeći po platežnoj moći, te bi ponude mogle biti još lukrativnije, s još većim iznosima, pa su u klubu odlučili pričekati još nekoliko dana i odlučiti što je najbolje za igrača, ali i za našeg prvoligaša.

Ukoliko Cherif doista ode, Gorica će krenuti po njegova sunarodnjaka, igrača vrlo slična profila. Matar Dieye (22) Senegalac je rođen u Nigeriji, igrač ukrajinskog Olimpika iz Donjecka, a na meti Gorice je već neko vrijeme. Problem može nastati u činjenici što Gorica nije i jedina zainteresirana, budući da ovog snažnog napadača (188 cm, 82 kg) žele i egipatski Pyramides, azerbajdžanski Neftči, belgijski Mechelen i Cercle Brugge… Sve je još otvoreno, rasplet se čeka, a sve će ovisiti o Cherifovoj budućnosti.

Interes iz Turske navodno postoji i za kapetana Gorice Kristijana Kahlinu, kojeg želi Denzilispor, klub na čijoj je klupi odnedavni legendarni Robert Prosinečki, a za Kahlinu su se raspitivali iz Hajduka, koji će ipak teško poslati dovoljno “jaku” ponudu, koja bi goričkoga kapetana preusmjerila prema Poljudu.

Kuha se, kuha, radi se na sve strane, a rezultate očekujemo uskoro.