Prijava

Vaša prijava

Uz poštivanje svih mjera goričke škole imat će produženi boravak

[]

Nakon gotovo šest mjeseci, ako izuzmemo učenike nižih razreda, nastava u školskim klupama u doba korone počinje i za sve ostale učenike. Jasno je da će pred svima od nastavnog i nenastavnog osoblja do učenika i njihovih roditelja biti jako puno izazova.

Ove godine roditelji goričkih osnovnoškolaca o udžbenicima ne trebaju brinuti, ali radne bilježnice i druge obrazovne materijale trebat će sami nabaviti, a preporuke koje su stigle iz škola su da ništa ne kupuju dok se ne dogovore s nastavnicima. S druge pak strane, gorički srednjoškolci, a to se odnosi na one s prebivalištem na području grada, neovisno gdje idu u srednju školu dobit će po 1000 kuna kako bi nabavili školske potrepštine.

Maske će postati neizostavni dio u školama, a kako bi se tu maknuo teret s roditelja, Grad i Županija za svako dijete osigurat će po dvije perive maske.

foto: hr.n1info.com

Osim toga puno je pitanja i oko produženog boravka, a po pitanju toga i svega navedenoga na svom Facebook profilu oglasio se i gradonačelnik Dražen Barišić.

„Početkom tjedna bit će u potpunosti završena priprema organizacije nastave u osnovnim školama. Uz poštivanje svih mjera, naše će škole imati produženi boravak uz osigurane dodatne učionice i roditelji zbog toga ne moraju brinuti. Početkom rujna krenut će i isplata 1000 kuna svakom srednjoškolcu za nabavku školskih potrepština, dok će radne bilježnice roditelji nabavljati u dogovoru s profesorima kako bi kupili uistinu samo ono nužno potrebno. Uz maske koje za djecu osigurava Županija i Grad će dodatno za svako dijete osigurati po dvije perive maske, kao i za osoblje škola. Vjerujem da ćemo zajedno osigurati što je moguće bolju i sigurniju nastavu za našu djecu.“ – istaknuo je gradonačelnik.


Petek na Gorice: sudjelovali mali poduzetnici 4.b razreda