Prijava

Vaša prijava

SDP o ZET-u: To je potencijalni udar na novčanike naših sugrađana

[]

Gorički SDP u petak se oglasio o problemu javnog prijevoza te istaknuo kako se Grad po tom pitanju ponaša neodgovorno. Njegov predsjednik Ozren Robić najprije je podsjetio kako je ugovor sa ZET-om istekao već prošle godine te se produžio aneksom ugovora koji istječe 30. rujna. Već tada, kazao je, usluga ZET-a je značajno poskupila.

– Posljednjih dana uvjeravaju nas iz Gradske uprave kako je sve u najboljem redu, kako se svi projekti odvijaju prema planu i Grad funkcionira normalno bez obzira što prvi čovjek Grada boravi u Remetincu. No, da li je uistinu tome baš tako? Za nekoliko dana istječe Ugovor sa ZET-om. Neodgovorno je da se pet do 12 pokušava postići nekakav dogovor. Tisuće građana koji svakodnevno koriste usluge javnog prijevoza imaju tisuće pitanja. Kakav je Ugovor? Tko ga nije potpisao do posljednjih dana? Ukidaju li se noćne linije? Hoće li opet cijena karte poskupjeti, a kvaliteta usluge ostati ista ili lošija? Hoće li i dalje linija 268 imati vozni red samo na papiru? – zapitali su iz Gradske organizacije SDP-a Velike Gorice te konstatirali kako iščekuju rezultate pregovora s gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem.

– A kad se s Bandićem pregovara, posebno tri dana pred istek Ugovora, to je potencijalni udar na novčanike naših sugrađana. Koliko, vidjet ćemo vrlo brzo – zaključili su iz SDP-a.

Osim toga, SDP-ovci smatraju kako ovo nije dugoročno rješenje te predlažu prometnu studiju jer smatraju da se bez nje ne može kvalitetno riješiti problem javnog prijevoza u Velikoj Gorici.