Prijava

Vaša prijava

‘Moja inicijativa’ traži najbolje ideje i inovacije koje će doprinijeti lokalnim zajednicama

[]

Inicijativa mladih za ljudska prava Hrvatska objavila je javni poziv za timove mladih koji žele doprinijeti svojim lokalnim zajednicama i sudjelovati u stvaranju socijalnih inovacija. Potpora uključuje konzultacije i edukaciju koje će mladima pomoći da provedu svoju ideju u djelo, uz pokrivanje troškova potrebnih za njenu izvedbu. Pobjednici ideathona će dobiti podršku za profesionalnu produkciju i snimanje ‘pitcha’ ideje, a najbolje tri ideje bit će predstavljene na manifestaciji u sklopu Dana ljudskih prava 10. prosinca 2020. godine. Po završetku provedbe inicijative, organizatori će dodijeliti simbolične nagrade i potvrde o uspješno dovršenim projektima timovima koji su zamišljeno i ostvarili.

– Potičemo vas da pri kreiranju ideja budete vođeni vrijednostima poštivanja ljudskih prava, dostojanstva, vladavine prava, jednakosti te slobode. Želimo da kad vaše ideje budu provedene u konkretnu izvedbu doprinesu lokalnoj zajednici na način da će utjecati na smanjenje diskriminacije te govora mržnje. Osmislite kako biste unaprijedili primjerice život manjinama u vašem gradu ili općini, razmislite kako bi se izbjeglice mogle ugodnije osjećati u našem okruženju, kako poboljšati status žena čija prava su ugrožena, kako zaštiti okoliš te doprinijeti održivom razvoju i sl. Vi najbolje znate koji su problemi u vašim lokalnim sredinama, mi smo tu da vam pomognemo da ih ostvarite stoga budite kreativni – poručili su iz Inicijative mladih.

Timovi se prijavljuju ispunjavanjem prijavnice do 15. listopada u ponoć.

Projekt Social Innovators financiraju Island, Norveška i Lihtenštajn kroz EEA and Norway Grants Fond za zapošljavanje mladih, a sufinancira ga i Ured za udruge Republike Hrvatske. Projekt provode Inicijativa mladih za ljudska prava Hrvatska, Kulturno Izobraževalno Društvo Pina iz Slovenije, Nacionalna škola menadžmenta iz Bugarske i Østfold University College iz Norveške.


Snalaženje u prostoru