Prijava

Vaša prijava

DOZNAJEMO Na mjestu Elektrokontakta će se graditi shopping centar

[]

Goričani će iduće godine moći kupovati u novom shopping centru u svom gradu. Ovoga puta ne radi se tek o prehrambenoj trgovini, što znači da bi nam budući trgovački centar ipak trebao donekle smanjiti potrebu za odlascima u metropolu. Radi se, saznjemo, o STOP SHOP retail parku, kakvi u Hrvatskoj već postoje u Osijeku i Valpovu. Osim toga, ovaj brend maloprodajnih parkova posluje i u Mađarkoj, Poljskoj, Slovačkoj, Češkoj, Slovenij, Austriji, Srbiji te Rumunjskoj.

 

Kako doznaje Cityportal, investitor je od Elektrokontakta već kupio zemljište veličine 24.219 četvornih metara koje se nalazi pored VG Goričanke. Ovih dana Gradu Velikoj Gorici predat će i zahtjeve za izdavanje ostalih potrebnih dozvola, nakon čega mogu krenuti u izgradnju. U njemu bi se, prema projektu, trebala smjestiti trgovina prehranom veličine 2.250 četvornih metara, a nagađa se kako će upravo na ovoj lokaciji svoju prvu goričku tgovinu otvoriti lanac Plodine. No, ta informacija još nije potrvđena. Osim prehrane, plan investitora je na 1.500 četvornih metara novog trgovačkog centra smjestiti i Müller te još četiri trgovine. Kako doznajemo, u jedan od prostora uselit će trgovina elektronikom, a u ostalima će biti specijalizirane trgovine obuće i odjeće. Na dijelu centra najbližem Ulici kneza Ljudevita Posavskog nalazit će se ugostiteljski objekt. Kako je to slučaj i u vanjskom dijelu Supernove u Buzinu, ulazi u trgovine će biti natkriveni, a centar će imati i  parkiralište s više od 260 mjesta.

Budući da Grad Velika Gorica planira izgraditi i novi rotor na križanju Ulice kneza Ljudevita Posavskog i Ulice A. G. Matoša, koji bi trebao biti upravo pred ulazom u novi trgovački centar, ovaj dio Gorice uskoro bi mogao izgledati potpuno drugačije. U svakom slučaju, parcela Elektrokontakta više neće biti obrasla u korov, a prostor ispred nje neće biti odlagalište smeća.

 

Galerija fotografija