Prijava

Vaša prijava

Izostale aktivnosti za djecu, ali Dječji tjedan u Velikoj Gorici ipak će obilježiti

[]

Ove godine Dječji tjedan se, baš kao i svakodnevni život, razlikuje od svih dosadašnjih. Zbog svih epidemioloških mjera, Grad Velika Gorica ne može organizirati aktivnosti za djecu i s djecom, kao ni susrete i druženja. Unatoč tome, odlučili su obilježiti Dječji tjedan na drugačiji način, govoriti o situaciji u kojoj se nalazimo i izazovima s kojima se susrećemo.

– Naročito je važno da ne zaboravimo slušati i čuti djecu, pitati ih za mišljenje i imati vremena za razgovor s njima. Naša je posebna odgovornost voditi brigu o najranjivijima, o onima koji trebaju podršku, pomoć i zaštitu društva, zajednice i stručnjaka – poručili su iz Grada.

Uvod u Dječji tjedan – online panel i akcija na otvorenome

Festival prava djece donosi panel pod nazivom “Razgovaramo li s djecom i mladima o mentalnom zdravlju?”. Panel će se održati putem Zoom aplikacije u petak, 9. listopada, od 11 do 12,15 sati. Sudjelovanje je besplatno i bez prijave, preko Zoom poveznice https://unicef.zoom.us/j/99759457449 ili Facebook Livea.

U subotu, 10. listopada Turopoljska udruga skauta Tur održat će Memorijal u spomen na Tihomira Tomašića – Tihicu “Nitko da ne dođe do prijatelj drag”. Ovo natjecanje izviđača održava se u Velikoj Gorici devetu godinu za redom.

– Izazovima vremena u kojem živimo bavit ćemo se u dječjem tjednu od 12. do 16. listopada. Dobar početak svakog Dječjeg tjedna je Dan bez zvona i ocjena, koji će u našim školama biti organiziran u ponedjeljak. Taj dan je i prilika da se s djecom razgovara o cijeloj situaciji i o tome kako im je protekao prvi mjesec školske godine. I u dječjim vrtićima odgojitelji će s djecom u svojim odgojnim skupinama obilježiti Dječji tjedan – poručuju organizatori.

Sjednica Dječjeg gradskog vijeća bit će u utorak u 12 sati, ali ovoga puta i ona će biti virtualna, pa će djeca zasjedati online.

Tribina sa stručnjakinjama

Dječji tjedan nastavlja se tribinom Korona i izazovi za stručne suradnike, učitelje i odgojitelje o odrastanju i životu djece u vrijeme epidemije. Tribina će se održati u četvrtak u 13 sati, a na njoj će se razgovarati o načinima rada s djecom i mladima u vrijeme korona krize.

– Pokušat ćemo odgovoriti na pitanja: Što smo naučili iz ove situacije? Što možemo drugačije i/ili bolje, kako u budućnosti, na čemu trebamo raditi? Gošće tribine su iskusne stručnjakinje koje se bave djecom i mladima dr.sc. Kristina Vujnović Malivuk, psihologinja u OŠ Novo Čiče, Sanja Radić Bursać, socijalna pedagoginja u Odgojnom savjetovalištu Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Sanda Puljiz Vidović, psihologinja i ravnateljica Centra za djecu mlade i obitelj te Tatjana Karlović Oslaković, odgojiteljica i ravnateljica Dječjeg vrtića Ciciban – kažu iz Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport Grada Velike Gorice.