Prijava

Vaša prijava

U Dinamu Hidrel skup povodom izdavanje knjige

[]

U petak 9. listopada 2020. u večernjim satima, u prostorijama nogometnog kluba Dinamo Hidrel u Novom Čiču, okupilo se zanimljivo društvo. Jasno, uz sve mjere predostrožnosti kontra korone. Za stolom redom s lijeva; Ivana Cesarec predsjednica NK Dinamo Hidrel, Nikola Šimac predsjednik MO Novo Čiče, Goran Cesarec član Uprave Dinamo Hidrel, Barica Sakoman Božić i suprug Aleksandar Božić Saša kao urednici i nakladnici, te autor eventualno budućeg 1. izdanja knjige o Dinamu Novo Čiče. Skup je pozdravila predsjednica Cesarec.

“Sastali smo se na inicijativu Nikole Šimca, predsjednika mjesnog odbora Novo Čiče pa ga molim za uvodno slovo”-uvodno je kazala poduzetna šefica nogometnog kluba iz Novog Čiča.

“Još prije 12 godina pokrenuo sam inicijativu o pisanju povijesne monografije o mjestu Novo Čiče, koje ima bogatu i vrlo zanimljivu prošlost. Dakako, zamišljeno je da u knjizi zapaženo mjesto imaju i sve udruge mjesta. Ideju su nekako najkonkretnije prihvatili u nogometnom Dinamu i istražili povijest od osnutka kluba 1948. godine pa do negdje završetka domovinskog rata. Zbog broja godina autora, bolesti i drugih problema, tu se stalo. Da ne propadne dvogodišnji rad i veliki trud, predlažem da objavimo 1. izdanje knjige o Dinamu Čiče pa da nam ostanu temelji za rad na drugom dijelu do današnjice, što će vjerujem biti lakši posao. Kod urednika i nakladnika Aleksandra i Barice Božić su svi uređeni materijali pa predlažem da iskoristimo posljednju priliku da sačuvamo povijest našeg nogometnog, danas Dinama Hidrel. Klub ima podršku mjesnog odbora Novo Čiče i moju osobno a nije zaboravljena ni velika monografija o mjestu”-sažetak je kazivanja Nikole Šimca.

Ideja je prihvaćena a o programu izvođenja projekta ideje su dali urednik, predsjednica Cesarec i Šimac. Predviđeno je da bi knjiga trebala biti promovirana do kraja godine.

Svoje je kazao i autor eventualno buduće knjige Mato Paviša.

“Dinamo Čiče nema nikakvih obaveza spram autora jer dvogodišnji rad, tada još bez računala i interneta, je doprinos klubu vlastitog odrastanja. Nekoliko primjeraka knjige i to je to. Molim urednika da izlista sadržaj pa da predsjednica i pokoji drugi stariji zainteresirani još jednom provjere napisano. Radio sam savjesno i odgovorno prenoseći kazano iz intervjua, službenih razgovora, vadeći podatke iz zapisnika sa sastanaka u klubu, sjednica ili skupština. Posuđene fotografije su vraćene. Ispričavam se zbog možda pokoje nenamjerne greške ili izostavljanja pojedinaca jer kroz klub je prodefiliralo mnogo ljudi”-kazao je Mato Paviša.