Prijava

Vaša prijava

Gorica potonula i vratila se u četiri minute, pa ostala bez svega u Maksimiru

[]

Neposredno prije početka derbija 8. kola prvenstva, velike utakmice u kojoj je prvi čekao drugoga na tablici, stigla je vijest koja je imala ogroman značaj na sve što će se događati u ovoj utakmici. U redove HNK Gorice ušao je koronavirus, neimenovani igrač je bio pozitivan na testiranju, no njegov identitet nije otkriven zbog GDPR-a. Jedino se zna da u zapisniku nije bilo Matthewa Steenvoordena, Josipa Mitrovića i Kristijana Lovrića, što je značilo da će Gorica u ionako najteži mogući ispit ući s dodatnim poteškoćama.

Međutim, jako je dobro Gorica izgledala ovog poslijepodneva u Maksimiru već od početka. Došli su Goričani u Maksimir nadigravati se, kao što su i najavili, a u takvoj igri je punih pola sata trebalo Dinamu da stvori opasnu prijetnju pred goričkim golom. Nisu, doduše, ni igrači Gorice uspjeli biti dovoljno opasni prema naprijed, no limitirali su Dinamo u svim segmentima. A onda je isteklo tih pola sata iznimne koncentracije… I Dinamo je u samo četiri minute postigao dva gola.

U oba slučaja strijelac je bio Mario Gavranović, koji ove subote nije praštao… Sjajno je prvo reagirao u 32. minuti, kad je Stojanović poslao dugu loptu naprijed, stoper Lauritsen spustio glavom, a švicarski reprezentativac iz prve pogodio mrežu Kristijana Kahline, snažno i precizno. Vodstvo Dinama povisio je četiri minute poslije, kad je Kastrati nabacio s desne strane, Gavranović na drugoj stativi doslovno ugurao loptu u gol.

I nije to djelovalo potpuno pravedno nakon ovih 45 minuta, nije Dinamo zaslužio tako visoko vodstvo gledajući generalnu situaciju na terenu, no nije ga dugo ni imao. Na početku nastavka trener Dinama Zoran Mamić uveo je Gvardiola umjesto Kastratija, promijenio sustav, a to je Gorica iskoristila jednako brzo kao što je upala u zaostatak, za samo četiri minute.

Praktički u prvom napadu u nastavku Musa je nabacio, Theophile i Livaković pogriješili, a loptu u praznu mrežu ugurao Ognjen Mudrinski, za svoj šesti gol ove sezone. Već u 50. minuti bilo je i 2-2, gorički “blitzkrieg” bio je silovit! Kalik je u sredini primio loptu, pronašo Hamada na vrhu šesnaesterca, a on je driblingom izbacio Lauritsena i efektno zabio za izjednačenje.

– C’mon, push, let’s go! – dobacivao je u tim trenucima trener Valdas Dambrauskas, svjestan da je situacija idealna za preokret.

Dominirala je Gorica, držala loptu i prijetila, no nikako nije mogla do trećega gola. A kad u tome nije uspjela u 15-ak minuta nakon gola, gol je primila… Oršić je prošao po lijevoj strani u 66. minuti, samo na trenutak ispala je obrana Gorice, a u sredini je opet bio taj nesretni Mario Gavranović. Još jedanput je pokazao klasu, vrhom kopačke proslijedio je loptu u suprotni kut i učinio Kahlinu nemoćnim. A Goricu vratio u zaostatak, u još jednoj utakmici u kojoj je Dinamo kontra Gorice imao briljantan “postotak šuta”. Četiri, pet šansi, tri gola…

Pokušavala je Gorica vratiti se još jedanput nakon toga, pokušavao je i trener Dambrauskas s izmjenama, ali ništa nije urodilo plodom. Prijetio je u svemu tome i Dinamo, no domaćinu je ipak najvažnije bilo sačuvati prednost i odvojiti se na vrhu prvenstvene ljestvice. U tome je Dinamo i uspio, a Gorica se okreće sljedećem izazovu, Rijeci na domaćem terenu u sljedećem kolu.

GNK DINAMO – HNK GORICA 3-2
ZAGREB. Stadion Maksimir. Sudac: Ivan Bebek. Pomoćnici: Robi Kezele i Luka Pajić (svi iz Rijeke). Četvrti sudac: Marko Cestarić (Sisak). VAR: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). AVAR: Kruno Šarić (Županja). Delegat: Ante Vučemilović (Osijek).
STRIJELCI: 1-0 Gavranović (32), 2-0 Gavranović (36), 2-1 Mudrinski (46), 2-2 Hamad (50), 3-2 Gavranović (66)
DINAMO: Livaković – Stojanović, Theophile, Lauritsen, Leovac (od 62. Ivanušec) – Jakić, Franjić – Kastrati (od 46. Gvardiol), Majer (od 86. Burton), Oršić – Gavranović. Trener Zoran Mamić.
GORICA: Kahlina – Muhammed, Jovičić, Krizmanić, Čabraja – Babec, Kalik (od 73. Pršir) – Hamad (od 80. Doka), Suk, Špikić (od 68. Golubickas) – Mudrinski (od 73. Matar). Trener Valdas Dambrauskas.
ŽUTI KARTONI: Leovac, Majer (Dinamo), Čabraja, Kalik (Gorica)