Prijava

Vaša prijava

FOTO Goričani predali veliku količinu oružja zaostalog iz Domovinskog rata

[]

Četiri puške, pištolj, ručna bomba, 18 spremnika za municiju i više od 1.300 komada različitih metaka, a sve potječe još iz vremena Domovinskoga rata, predali su dobrovoljno Goričani u samo tjedan dana akcije MUP-a koja traje još od 2007. godine – “Manje oružja, manje tragedija”. Naime, akciju je MUP ponovno počeo oglašavati nakon što je Danijel Bezuk kalašnjikovim pucao na policajca na zagrebačkom Markovu trgu.

Već prvi dan akcije, u petak 16. listopada, građanin je predao četiri puške, i to dvije automatske puške, jednu poluatuomatsku pušku (PAP) te takozvanu ‘pumpericu’, pištolj, kao i više komada različitog streljiva. Isti dan drugi građanin je predao spremnike za streljivo te streljivo. U srijedu je pak predana veća količina streljiva različitih kalibara, a isti dan posla su imali i djelatnici Protueksplozijskog odjela policije.

– Zaprimljena je dojava građana koji je prilikom čišćenja podruma pronašao ručnu bombu, na ulici poznata kao ‘kinder jaje’. Radi se o vrlo opasnom oružju i dobro je da građanin nije to nikuda nosio već je pozvao policiju – objasnio je inspektor goričke policije Nikica Ljubanović.

Iz policije ističu kako se radi o ilegalnom oružju, za njega se ne može dobiti dozvola, ne može ga se koristiti za lov te je bitno da se što više ovakvog oružja preda policiji kako bi se spriječile eventualne tragedije.

– Akcija traje neograničeno. Napominjem kako građani koji predaju oružje neće snositi nikakve posljedice. Sama predaja je anonimna, nema kaznene niti prekršajne odgovornosti i zato pozivamo građane da to što prije učine. Još je bitnije što se na taj način sprečavaju tragedije. Uputno je i da oružje ne nose, nego pozovu policiju koja će onda doći i odnijeti ga – istaknuo je Ljubanović.

Galerija fotografija