Prijava

Vaša prijava

Iduće godine počinje gradnja VG poduzetničkog inkubatora

[]

Kako bi olakšao poslovanje poduzetnicima početnicima u njihovim prvim godinama poslovanja Grad Velika Gorica pokrenuo je “Startup VG Inkubator“. Poduzetnicima početnicima Grad nudi korištenje poslovnog prostora i raznih oblika poslovnih usluga u svrhu unapređenja i razvoja njihovog poslovanja, a fokusiran je na unapređenje poduzetništva i poticanje istraživanja, razvoja i inovacija kod mikro i malih poduzeća.

– Program poticanja poduzetništva “Startup VG Inkubator” svojevrsna je predfaza izgradnje i uspostave “velikog” inkubatora. Naime, Grad Velika Gorica posljednjih godina razvila je i pripremila projekt izgradnje i uspostave “VG Poduzetničkog inkubatora” kojim je predviđena izgradnja modernog multifunkcionalnog objekta prilagođenog poslovanju inovativnim poduzećima i startup-ovima – kažu iz Grada Velike Gorice.

Novi inkubator prostirati će se na 2.031,5 četvornih metara. Unutar samog inkubatora na dvije razine nalazit će se 31 ured za poduzetnike početnike, 24 radna mjesta u zajedničkom radnom prostoru tzv. coworking space, dvije manje dvorane za sastanke, velika modularna dvorana ukupnog kapaciteta 150 mjesta koju će biti moguće pregraditi na dva dijela po potrebi za predavanja ili održavanje konferencija, sa svom popratnom opremom i tehnikom, te tri prostora za smještaj specijalizirane opreme (mini labovi).

– Kvalitetu ovog projekta i dosadašnje aktivnosti Grada na poticanju razvoja poduzetništva prepoznalo je i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije uvrstivši projekt izgradnje i uspostave “VG Poduzetničkog inkubatora” u strateške projekte izgradnje poduzetničke infrastrukture u RH.

Izgradnja VG Poduzetničkog inkubatora započinje sljedeće godine, a 80 posto sredstava dat će Europski fond za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta iznosi 26 milijuna kuna.