Prijava

Vaša prijava

Josip Matić presudio, Jelačić u turopoljskom derbiju srušio Lomnicu

[]

Jelačić i Lomnica odigrali su u subotu utakmicu 12. kola prvenstva Jedinstvene županijske lige po kiši, koja je na trenutke pljuštala, i teškom blatnjavom terenu. Lomnica je stigla u Vukovinu kao najbolja turopoljska momčad u petom rangu natjecanja, s 21 osvojenim bodom, ispred Mraclina (19 bodova), Poleta Buševec (16), Jelačića (14), Turopoljca (14) i Klasa (2). Trener Lomnice je Roman Župetić, iskusni nogometni zaljubljenik koji je, između ostalog, u mladim danima s Radnikom izborio 1. HNL.

U Jelačiću je, pak, kao seniorski trener debitirao mladi Stefan Rajić. Na početku ga rezultati nisu htjeli, ali je izgleda polovio konce i sada polako kupi plodove predanog rada. Na početku dvoboja, u 15. minuti, Lomnica je u istoj akciji imala dvije prigode, ali bez konkretne završnice. Za Jelačić su, s druge strane, prijetili Smok i Mihanović, uz nedostatak preciznosti.

Trener Jelačića Stefan Rajić došao je do važne pobjede

Nakon odmora, Rajić je hrabro krenuo u rošade. I dalje se igralo fajterski na svakom djeliću terena, a protokom utakmice Jelačić je zaigrao hrabrije i to mu se isplatilo u 76. minuti. U napad je kretao i stoper Josip Matić, koji se najbolje snašao u jednoj gužvi u kaznenom prostoru gostiju. Lažnjakom si je loptu s lijeve noge prebacio na desnu i onda prebacio Pogledića za 1-0. Prigodu je još imao i Smok, ali rezultat se više nije mijenjao.

JELAČIĆ – LOMNICA 1-0
VUKOVINA Igralište Jelačića. Igrano 24. listopada 2020. od 15.30. Gledatelja 50. Sudac: Zlatko Ilčić. Pomoćnici: Fabijan Šekerija i Štefo Bičanić (svi iz Dugog Sela). Delegat. Matija Dukić (Zaprešić).
STRIJELAC: 1-0 Matić (76).
JELAČIĆ: Marković, Smolković, Sabljak, Smok (od 90. Karaula), Mihanović (od 83. Godinić), Harambašić (od 60. Miletić), Nikić (od 75. Krasnić), Matić, Čumpek, Prizmić, Nezirović (od 60. Pajdić).
TRENER: Stefan Rajić
LOMNICA: Pogledić, D. Posavec, Gršić, Dilberović (55. Grgić), Arbanas, Mandura, S. Dittrich, Jukić-Sunarić, P. Posavec, Bedeković, Čurić (od 60. Jeđud).
TRENER: Roman Župetić
IGRAČ UTAKMICE: Josip Matić