Prijava

Vaša prijava

Dijete kluba i golman za budućnost: Jan Paolo Debijađi sanja povratak

[]

Nakon Kristijana Lovrića, ugovor s HNK Goricom potpisao je i mladi vratar Jan Paolo Debijađi (20). Međutim, u njegovom slučaju nije riječ o novom, nego o prvom ugovoru, koji je trajati do ljeta 2022. godine.

– Fantastičan je osjećaj potpisati prvi profesionalni ugovor u karijeri, pogotovo s obzirom na to da je riječ o mom klubu, u kojem sam odrastao. Klub mi je pokazao povjerenje ovim činom, a sad je na meni da se kroz Kurilovec izborim za povratak u Goricu – rekao je Debijađi, koji je posljednje dvije sezone na posudbi u Kurilovcu, no on je dijete HNK Gorice u punom smislu.

– Počeo sam u limačima, imao sam nekih sedam, osam godina kad sam došao na prvi trening. Prošao sam sve mlađe kategorije Gorice, a onda u ljeto 2019. godine otišao u Kurilovec. U početku sam ondje prolazio tešku fazu, danas mogu reći da sam u tim trenucima razmišljao kako me se klub riješio, ali prebrodio sam to i zato sam posebno sretan što sam potpisao ovaj ugovor – priznao je Jan Paolo.

Svoju Goricu tako trenutačno prati kao navijač, a za to vrijeme u Kurilovcu izrasta u vrlo ozbiljnog vratara.

– Situacija u Kurilovcu je fantastična. Momčad je jako dobra, prava smo ekipa, imamo dobar rezultat, a ja branim, što je u ovom trenutku za mene i najvažnije – svjestan je Debijađi.

U mnogim projekcijama upravo bi on u narednom razdoblju trebao biti jedan od golmana koji bi trebali zamijeniti nepoderivog kapetana Kristijana Kahlinu, uz kojeg su kolege golmani osuđeni na čekanje.

– Kahlina je prije svega sjajna osoba, veliki sportaš i kolega koji je uvijek spreman pomoći, dati savjet… Za njega imam samo riječi hvale. Ali u kontaktu sam s cijelom golmanskom ekipom iz Gorice, nedavno smo svi skupa bili i na roštilju, na koji su i mene pozvali, tako da mogu reći da je sve i više nego korektno – zaključio je Jan.