Prijava

Vaša prijava

U Pokupskom položili vijence i svijeće uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana

[]

Na mostu na rijeci Kupi u Pokupskom u petak je obilježen blagdan Svih svetih i Dušni dan. Zajednička izaslanstva Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova, zatim Ministarstva hrvatskih branitelja i udruga iz Domovinskog rata te izaslanstvo Zagrebačke županije predvođeno predsjednikom Županijske skupštine Matom Čičkom položili su vijence i svijeće u spomen na sve stradale hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu na području Zagrebačke županije.

– Drago mi je da smo se danas okupili ovdje da odamo počast svim našim braniteljima koji su dali živote za našu domovinu i kako bi Hrvatska sada mogla postojati. Obilježavanje spomena u Pokupskom je već tradicija nekoliko godina, ali smo se po prvi puta našli s ministarstvima te sam uvjeren da smo započeli tradiciju zajedničkog polaganja vijenca – kazao je Mato Čičak.

Osim za liječenje hrvatskih branitelja u Specijalnoj bolnici Naftalan, Zagrebačka županija iz proračuna izdvaja sredstva i za braniteljske udruge.

– Zagrebačka županija zaista niz godina brine za branitelje i osigurava za njih sredstva u proračunu. Ove godine se nalazimo u vrlo specifičnoj godini i svi smo opterećeni koronavirusom, ali smo s braniteljskim udrugama na našem području ove godine dogovorili da oni modificiraju svoje programe koje provode kako oni ne bi stali. Dali smo im svesrdnu pomoć, a nastavilo se i liječenje branitelja u Naftalanu – istaknula je Ksenija Čuljak, pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje.

Niz aktivnosti Županija planira i za iduću godinu, kada će se u cijeloj Hrvatskoj obilježiti 30 godina od početka Domovinskoga rata.

Galerija fotografija