Prijava

Vaša prijava

Ajmo, Kurilovec! Bjelica dovodi moćni Osijek, ali ovo je velika prilika…

[]

Da su neka drukčija, normalnija vremena, ove subote ujutro na Udarniku bi bilo užurbano, energično, svatko bi odrađivao svoj dio posla u pokušaju da NK Kurilovec dočeka goste iz Osijeka, ali i brojne navijače, u što boljem izdanju. Ovako, u ovim vremenima, bit će važno “samo” na pravi način dočekati NK Osijek. Navijači će, na veliku žalost ljudi iz kluba, trenerskog stožera i igrača, ovu utakmicu propustiti.

– Ovako nam je sve skupa bitno lakše u organizacijskom smislu, ali naravno da žalimo što neće biti gledatelja na utakmici. Ipak je riječ o najvećoj utakmici u povijesti kluba, jer nikad nismo igrali ovako važnu službenu utakmicu, s ovako snažnim protivnikom, s klubom ovakve kvalitete i tradicije. U Kupu se utakmice poput ove koriste i zato da mi slabiji napunimo tribine, malo i popunimo blagajnu, a ovako će nam ogled s Osijekom biti čak i trošak, jer treba platiti sve službene osobe, budući da policija sve osigurava, dok redari dolaze iz naših redova – kazao je predsjednik NK Kurilovca u iščekivanju utakmice za povijest.

Priča će biti još bolja ukoliko Kurilovec uspije nešto i napraviti na terenu, no naravno da su apsolutno svi svjesni kako će gosti biti veliki, izraziti favorit. Kurilovec je po svemu iznad razine treće lige, klub koji je s trenerom Pericom Vidakom i njegovim igračima već više puta pokazivao da se može nositi i s drugoligašima i s prvoligašima, no Osijek je ipak sam vrh hrvatskog nogometa. I, što također nije nevažno, na klupi ima trenera koji ne dopušta ni sekundu opuštanja.

– Moramo maksimalno ozbiljno ući u ovu utakmicu. Poštujemo svakog protivnika, ali želimo biti na visokoj razini, neovisno o tome je li s druge strane trećeligaš ili prvoligaš. Radimo na tome da nam momčad bude sasvim motivirana i fokusirana te da Kurilovcu jednostavno pokažemo da smo bolji – kazao je strateg Osijeka Nenad Bjelica.

Kao trener Dinama sedam je puta igrao s Goricom i svaki put je pobijedio. Kao trener Osijeka također je savladao Goricu u prvom okršaju, a sad će u Velikoj Gorici otići na drugu adresu. I pokušati nastaviti svoj niz.

– Pokazali smo pravi pristup uvijek do sada, profesionalci smo i znamo koji grb nosimo na grudima. Uvijek želimo najviše i najbolje, tako mora biti i u subotu. Igrat ćemo s trenutno najboljom i svakako respektabilnom jedanaestoricom. Doduše, neki su izvan procesa zbog korone ili su s reprezentacijama, ali bit ćemo u respektabilnom sastavu. Lako je moguće da ćemo pružiti šansu i pojedincima koji su manje igrali, kojim će dobro doći ovakva utakmica, ali mi ćemo u svakom slučaju složiti dobru momčad – uvjerava Bjelica.

Upravo je trener Osijeka jedan od idola kolegi Vidaku (30), najmlađem treneru u tri najviša ranga hrvatskog nogometa, no Perica nije tip koji će isključivo s divljenjem gledati Bjelicu.

– Znamo tko je i što je Osijek, veselimo se ovoj utakmici, uživat ćemo u njoj, ali ne želimo baš samo uživati. Naime, znamo i da je u jednoj utakmici sve moguće – ističe trener Vidak.

Tako, uostalom, i treba razmišljati. Kurilovec ima svoje kvalitete, bit će motiviran do maksimuma, a mnogi se nadaju i da teren na Udarniku neće do kraja odgovarati Osječanima… Vrijedi barem pokušati, dati sve što možeš, jer ovakva prilika ne ukazuje se svaki dan. Okršaj na Udarniku počinje u 13.30 sati, uz izravni prijenos na HNTV-u, što je jako dobra vijest u trenucima kad se na stadion ne može doći.

Sretno, Kurilovčani!