Prijava

Vaša prijava

Gorica i Varaždin bez pobjednika, drugi put

[]

Svih 59 minuta vodila se prava bitka na terenu, bio je to sudar čvrstih i angažiranih obrana koje je obostrano bilo iznimno teško probiti, a u posljednju minutu utakmice u Varaždinu s prednošću 22-21 ušla je gostujuća Gorica. Trebalo je odraditi još tu jednu obranu i uzeti nova dva boda, no 15 sekundi prije kraja uspjeli su Varaždinci pronaći pukotinu i zabiti za 22-22. Domagoj Grizelj pokušao je u samom finišu zabiti za pobjedu, no njegov je pokušaj završio u bloku i… Svakome po bod!

Jednako kao i na početku sezone, prije otprilike mjesec i pol dana, kad su ove dvije momčadi također odigrale bez pobjednika, tom prilikom u Velikoj Gorici. Dugo je taj remi bio i jedini bod koji su Goričani ispustili, a sad se pokazalo da će upravo Gorica i Varaždin i definitivno biti u najozbiljnijoj konkurenciji za najviše pozicije u Paket 24 Premijer ligi.

Ove subote u Varaždinu nije to bila utakmica u kojoj se “umiralo od ljepote”, o čemu će dovoljno reći jedan podatak… Gorica je primila samo 22 gola, iako su njezini golmani zajedno skupili – šest obrana! Sladoljev pet, Purić jednu. S druge strane, varaždinski golman Meštrić skupio je 11 obrana, a najveće probleme radili su mu Domagoj Grizelj s pet golova te Hrvoje Ceković i Paolo Kraljević s po četiri. Kod Varaždinaca, najefikaciji je bio Fabijan Grubišić s devet golova. Koliko je utakmica bila izjednačena najbolje govori to što je najveća prednost na utakmici bila plus tri za Goricu polovicom prvog poluvremena.

Već u srijedu rukometaši će ponovno na parket, idu u goste Dubravi kao vodeća momčad prvenstva, s 12 bodova iz osam utakmica. Isti učinak imaju i drugoplasirane Sesvete, Varaždin je treći s bodom manje, ali i utakmicom manje.