Prijava

Vaša prijava

Božić u Rožincu: Uredili su kuće i dvorišta, a pripremaju i vatromet

[]

Blagdani su u Buševcu zaista zasjali punim sjajem. Stanovnici ulica Rožinec i Puščina i ove su godine uredili svoje okućnice, a prošetati njima i uživati u božićnom ozračju može se od 25. do 31. prosinca. No, za razliku od ranijih godina, ocjenjivanje najuređenijih okućnica bit će online. Članovi udruge Moj Buševec koji svake godine organiziraju Božić u Rožincu, i ove su se godine potrudili pripremiti zabavan sadržaj. S obzirom na pandemiju, neće biti druženja kao ranijih godina, no pripremaju božićno kuhano vino “za ponijeti”.

– Sada sa sigurnošću možemo reći da je Ulica Rožinec zaista postala posebna u blagdansko vrijeme u ovom dijelu Turopolja. S obzirom na novonastalu situaciju povezanu s COVID-19 te zabranu okupljanja na javnim mjestima, ove godine ocjenjivanje kuća provodimo virtualno. Svaku okućnicu u ulici Rožinec i Puščina ćemo zasebno fotografirati te objaviti na našem Facebook profilu 26.prosinca. Svojim lajkom građani će moći sudjelovati u ocjenjivanju najbolje okićene kuće – kažu iz udruge Moj Buševec.

Također, 26. prosinca u 18 sati počinje veliki vatromet duž cijele Ulice Rožinec, a sve će prenositi uživo putem Facebook profila udruge.