Prijava

Vaša prijava

FOTO: Tiskovna konferencija Stožera Civilne zaštite Grada Velike Gorice

[]

30.12.2020. Velika Gorica. Tiskovna konferencija Stožera Civilne zaštite Grada Velike Gorice. Krešimir Ačkar. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Današnja tiskovna konferencija Stožera Civilne zaštite Grada Velike Gorice održane na otvorenom ispred Vatrogasnog doma, bila je svojevrsna rekapitulacija svega onog što su v.d. gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima, Javna vatrogasna postrojba i dobrovoljna vatrogasna društva učinila nakon jučerašnjeg razornog potresa na pogođenim područjima općina Kravarsko i Pokupsko te u našem gradu.

Krešimir Ačkar: – Poduzeli smo sve radnje od samog početka i nestanka električne energije odnosno vode te ih riješili u najbrže mogućem roku. Obišli smo područja u kojima je potres načinio najveću štetu i u večernjim satima zbrinuli u Garden Hill hotelu 18 osoba, koje su ostale bez krova nad glavom. Danas je taj broj već do podne povećan na 27. Našim općinama poslana je pomoć, a u narednim danima ta će pomoć u odjeći i živežnim namirnicama biti još izdašnija. Vjerujem da ćemo naći privremeni smještaj za sve one koji nam se obrate za pomoć.

30.12.2020. Velika Gorica. Tiskovna konferencija Stožera Civilne zaštite Grada Velike Gorice. Jakov Sivrić. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Velike Gorice Jakov Sivrić naglasio je da Stožer djeluje po prioritetima – pregledani su javni objekti, vrtići, zgrada Pučkog otvorenog učilišta i Muzej Turopolja, koji ima oštećen dimnjak i sprema se njegovo rušenje. Statističari su obilazili Grad i procjenjivali nastalu štetu.

30.12.2020. Velika Gorica. Tiskovna konferencija Stožera Civilne zaštite Grada Velike Gorice. Ivica Maceković. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Uz Javnu vatrogasnu postrojbu aktivno je svih 29 DVD-a, pokrivena su sva područja i odrađeno je 167 intervencija, ali taj broj će se već tijekom ovoga dana povećati. Zapovjednik JVP Velika Gorica Ivica Maceković je uvjeren da će u narednim danima biti i mnogo više telefonskih poziva u svezi prijavljivanja štete na objektima.

Načelnik Policijske postaje Velika Gorica Perica Malić izvijestio je o postavljanju dva lokalna punkta s ciljem sprječavanja odlaska u smjeru Siska, Petrinje i Gline. Razlog za postavljanje punktova je procjena da neorganizirani odlasci u tim smjerovima, unatoč dobrim namjerama, više stvaraju probleme nego što su možebitno korisni. Želimo osigurati hitnim službama i stručnim djelatnicima da svoj posao urade bez suvišnog stresa i rješavanja suvišnih tehničkih problema.

Galerija fotografija