Prijava

Vaša prijava

Gorički stroj ne staje: Šesta pobjeda zaredom usred ludog “NBA ritma”

[]

Nastavlja se NBA ritam u životu košarkaša Gorice, ludi niz utakmica, a najčešće i – pobjeda. Gorica je u četiri dana odigrala dvije utakmice na “balonu” ABA lige 2 u Banja Luci, nedjelju su igrači proveli doma, a već u ponedjeljak putovali prema Kvarneru, na megdan neugodnom Škrljevu u novoj rundi prvenstva…

Nije lako, nije jednostavno, ali ide to jako dobro. U Čavlima pokraj Rijeke naši su košarkaši slavili 89-80 i tako došli do šeste uzastopne ligaške pobjede.

– Čestitao bih svojim momcima na novoj pobjedi, jer igrali smo protiv sjajnog protivnika. Ovo je potpuno drugo lice momčadi Škrljeva u odnosu na prvi krug prvenstva, prije nego što im je došao odlični Pilepić i ostali. Utakmica je bila jako zahtjevna, pogotovo zato što je došla nakon ovog turnira ABA lige 2, ali idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. I samo se nadam da će nas zaobići ozljede i bolesti – rekao je trener Josip Sesar nakon 14. pobjede u 17 prvenstvenih utakmica.

Držao se domaćin u egalu sve do polovice druge četvrtine, zadavao probleme Goričanima, koji su ipak na predah otišli sa sedam košava viška. Početkom treće dionice razlika je prvi put otišla u dvoznamenkaste sfere, i dalje je uporno Škrljevo lovilo zaostatak, i tako sve do serije 12-0 početkom zadnje četvrtine, kojom je utakmica bila riješena.

– Bitna pobjeda za nas, nastavili smo dobar niz u domaćem prvenstvu. Znali smo da će biti teže nego kad smo igrali protiv njih u prvom krugu, jer pojačali su se s nekoliko igrača, ali mislim da smo kontrolirali najveći dio utakmice, da naša pobjeda ni u jednom trenutku nije došla u pitanje – kazao je kapetan Ivan Majcunić, sa 16 koševa prvi gorički strijelac u novoj pobjedi.

Po 14 su dodali Ante Mašić i Mate Kalajžić, koji je iz igre šutirao savršenih 5-5, ali cijela je momčad, već po običaju, dala svoje u minutama na terenu. Šuterski je ovo bila dobra večer Gorice, jer ubacila je deset trica uz jako dobrih 41% šuta, u cijelom prvom poluvremenu promašila samo tri lopte…

Sljedeći ispit na rasporedu je u nedjelju, od 17 sati počinje sudar sa Sonik Puntamikom u našoj Gradskoj dvorani.