Prijava

Vaša prijava

Udrugu “Uzorne hrvatske seoske žene” u sljedeće četiri godine nastavlja voditi Katica Jerleković

[]

Nova stara predsjednica Udruge “Uzorne hrvatske seoske žene“ je Katica Jerleković. Odlučila je to skupština udruge koja je sastanak po prvi puta održala u nešto drugačijim uvjetima-online. Nakon odrađenog prvog mandata, kako kaže nova predsjednica, nastavit će i dalje ostvarivati ciljeve Udruge.

-Unatrag posljednje četiri godine puno se čulo za našu udrugu, a cilj nam je umrežiti sve seoske žene, pokazati ono što radimo, da prodamo ono što radimo, da damo Hrvatskoj, ali i van nje ono što svi želimo, a to je zdrava hrana.

Prešla je veliki broj kilometara u svom prvom mandatu, ali sretna je što iz godine u godinu ima sve više kandidatkinja za najvažniji projekt udruge, a to je izbor za Najuzorniju seosku ženu Hrvatske.

– Ispočetka sam baš morala moljakati da nam se žene prijave, bilo ih je strah, a ja sam tu uistinu za svaku ženu. Nositelj projekta je Zagrebačka županija koja nam puno pomaže, kao i Ministarstvo poljoprivrede, kao i Marijana Petir, te Ruža Tomašić. Svi oni ostali su iznenađeni kako smo mi gotov proizvod, jer imamo sve – od žena, prozvodnje, proizvođača, inovacija i pomogli su mi tražiti kandidatkinje u pojedinim županijama. Malo nam štekaju Sisačko-moslavačka županija i Dalmacija, njih bi još voljela podići.- kaže Jerleković.

Za sada je u konkurenciji 18 županija koje će predstavljati 21 žena, ove godine u Pitomači, u mjesecu listopadu ako to epidemiološka situacija dopusti.

-To će biti Hrvatska na dlanu, dođite vidjeti  što imamo od narodnih nošnji, delicija, svega, i to na jednom mjestu.

A što je posebno veseli kad pogleda četiri godine unatrag?

-Drago mi je da sam upoznala različite ljude, da sam vidjela koliko ima humanosti u svim tim ljudima pogotovo u ovim teškim vremenima. Drago mi je da smo nešto pokrenuli, i da ljudi cijene naš rad, te da su željni ovako nečeg normalnog i običnog, tapkamo, mučimo se, krećemo, ali idemo dalje. – ističe Jerleković.

Planova za budućnost je puno, između ostalog ići i na manifestacije izvan Hrvatske, predstaviti se, umrežiti što više članica, pomagati si međusobno, ali i svima drugima, a pogotovo mladima koji pokazuju interes za rad na OPG-ovima, a ono što veseli, uistinu ih je puno.

 

 


Hello world!