Prijava

Vaša prijava

Dan kravate


Ponosimo se da je kravata u francuskom jeziku dobila ime po nama - Hrvatima. Hrvatski vojnici koji su sudjelovali u Tridesetogodišnjem ratu bili su inspiracija za ovaj odjevni predmet koji se proširio cijelim svijetom. Jedan je to od naših simbola stoga je i Hrvatski sabor 2008. godine proglasio 18. listopada Danom kravate.

Ove godine i naša škola obilježava Dan kravate! Učenici su na satovima razrednog odjela oslikavali kravate koje smo izložili u predvorju pred zbornicom. Tako svi učenici, nastavnici i posjetitelji imaju priliku vidjeti kreacije naših učenika. “Fotkaj se s kravatom!” naziv je kutka u kojem svi mogu pozirati za fotografiju s kravatom! Danas je i Strašilo dobilo kravatu! Neki su razredi odjenuli kravate, a 1. b  i 4. b učili su uz pomoć svojih razrednika Tina Ivankovića i Nine Grčić vezati kravatu.

Izložbu je osmislila i pripremila knjižničarka Helena Podvorac uz pomoć učenica Karoline Tomašić, Mie Žepić, Antonije Mišević i Anamarije Rajkovača iz 4. c te Ane Omrčen i Ele Detelić iz 2. d i Hane Biloglav i Sare Kovač iz 2. e.

Helena Podvorac, prof. i dipl. bibl.


UPISI U IGRAONICU ZA PREDŠKOLCE