Prijava

Vaša prijava

Nastavljena izgradnja škole u Novom Čiču


skola1
Nakon što je potpisan ugovor sa novim izvođačem radova, nastavlja se izgradnja škole u Novom Čiču.

Podsjetimo, 2011. godine započeli su radovi na gradnji škole, a ubrzo počinju problemi za izvođača radova koji u konačnici završava u stečaju. Ministarstvo prosvjete i sporta tada je prepustilo Gradu Velikoj Gorici da javnim natječajem pronađe novoga izvođača, a upravo je ovoga tjedna na gradilište došao konzorcij tvrtka KBB Kardum & Elektrokem & GEO – Informatički studio.

- Započinjemo sa zemljanim radovima 7. siječnja, kreću i instalaterski radovi, oplata i armatura dvorane – kaže Miljenko Pešut, glavni inžinjer gradilišta.

- Počinje se odmah sa instalacijama i ako nas posluži vrijeme počinju se kopati temelji za školsku dvoranu, uređivat će se parkilraište i školski putevi. Nadam se da je 20. srpnja zadnji rok i da bi moglo sve biti završeno i koji dan ranije – dodaje Katarina Galić, glavna nadzorna inžinjerka.

Važnost ovoga projekta istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić podsjetivši da će škola služiti cijelom Donjem Turopolju i školarcima sve od Novoga Čiča do općine Orle.

- Osnovna škola u Novom Čiču je najvažniji objekat obrazovanja koji će biti izgrađen od 90-te do 2020-godine, i po kapacitetu i vrijednosti, po svom značaju koji će imati za obrazovanje u našemu gradu – rekao je gradonačelnik Barišić.

Bit će to kompletna osmorazredna škola sa svim potrebnim sadržajima, kaže načelnik sektora za financiske poslove u Ministarstvu prosvjete mag. Petar Šokić. Škola će imati kapacitet od 600 učenika u dvije smjene koji će koristiti 10 učionica veličine 70-tak kvadratnih metara. Školska dvorana je veličine 750 m2, veličine košarkaškog igrališta, visine 9,5 metara. Vrijednost radova je oko 30 milijuna kuna.

- Želim se zahvaliti i predhodnom izvoditelju jer stanje građevine pokazuje da se kvalitetno radilo. Zahvaljujem se mještanima Novoga Čiča zbog odgovornosti koje imaju prema građevini. Ona tu stoji već godinu dana bez izvođača i ne fali ni jedna cigla niti je jedan prozor razbijen, a imali smo gorih slučajeva – rekao je g. Šokić dodavši: „S obzirom da su osigurana sredstva vidjet ćemo se najesen na početku nove školske godine“.

Gradnja nove škole u Novom Čiču zajednički je projekt Vlade RH koja je osigurala sredstva za školsku zgradu, te Zagrebačke županije i Grada Velike Gorice koji financiraju dvoranu. Zemljište za školu donirala je Crkva, odnosno Župa Novo Čiče, a s 4 milijuna dodatnih kuna uredit će se prometnice. Godine 2006. projekt je zajednički kandidiran za sredstva Svjetske banke. Gotovo desetljeće nakon toga škola bi trebala otvoriti svoja vrata đacima.

skola2
skola3
skola4
skola5