Prijava

Vaša prijava

Napreduje izgradnja škole u Dubrancu, učenici će u nove školske klupe sjesti na jesen


dubranec1
Nastavu u novoj školskoj godini djeca iz Dubranca trebala bi dočekati u novim školskim klupama područne škole koja je trenutno u izgradnji. Podsjetimo, škola je stradala u razornom potresu te je u potpunosti morala biti uklonjena. Radove na izgradnji danas je obišao gradonačelnik Krešimir Ačkar, a prema situaciji na terenu izvedeni su najzahtjevniji radovi te će uskoro biti vidljive i konture škole.

– Radovi bi trebali završiti na ljeto, kako bi djeca na jesen krenula u novu područnu školu. Osim razredne nastave, krenut će s predškolskim odgojem jedna vrtićka skupina. Najteži dio radova je trenutno iza nas s obzirom na to da se nalazimo na području koje je sklono klizištima – rekao je gradonačelnik Ačkar te naglasio kako je društveni život, zahvaljujući mještanima koji uvijek dišu i rade za napredak mjesta, na jednoj visokoj razini.

– Veselim se u ime svih učenika, roditelja i djelatnika škole. U ovaj se kraj sve više ljudi doseljava, a shoto tome imamo i porast broja prvašića. Prošle smo godine imali 17 prvašića što je zaista velik broj, a ove će ih godine biti 16. Učenici četiri razreda nastavu će pohađati u jednoj, jutarnjoj smjeni. Veseli nas što će škola biti veća, modernija i opremljenija nego što je bila – naglasila je Monika Brleković, ravnateljica OŠ Eugena Kvaternika.

U sklopu nove škole bit će i prostor za jednu vrtićku skupinu.

– Ova ideja vrtića u školi je idealna, jer je to nekakav normalan i prirodan slijed da djeca nakon predškolskog odgoja krenu s osnovnoškolskim obrazovanjem. Drago mi je i što smo dobili priliku sudjelovati u kreiranju škole po mjeri učitelja i djece. I jako se veselim novoj školskoj godini – dodala je Irena Meštrović, učiteljica i voditeljica PŠ Dubranec.

– Radovi napreduju jako lijepo te bi želio zahvaliti Gradu na suradnji i na svemu što čine kako bi podigli standard života u našim bregima od rasvjete do asfaltiranja prometnica. Slika mjesta kompletno se promijenila – istaknuo je Željko Hrvojić, predsjednik Mjesnog odbora Dubranec.

dubranec2