Prijava

Vaša prijava

Obavijest Međunarodne zračne luke


Međunarodna zračna luka zatvorit će mali prolaz koji koristi lokalno stanovništvo Plesa za komunikaciju sa Zračnom lukom. Ovaj prolaz trebao je biti zatvoren odmah po dolasku novih koncesionara, no na molbu Grada Velike Gorice i uz dobru volju koncesionara ostavljen je otvorenim upravo zbog navedene komunikacije lokanog stanovništva.

U dopisu kojim Međunarodna zračna luka obavještava Grad o zatvaranju prolaza, navode se dva razloga. Jedan je nelojalna konkurencija lokalnog stanovništva koje otvara privatna parkirališta, o čemu su i Međunarodna zračna luka i Grad Velika Gorica obavijestili građevinsku inspekciju.

Drugi je razlog sigurnosne prirode.

Nažalost, zbog ove odluke, za dosadašnji mali prolaz ostat će uskraćeni svi stanovnici Plesa.

„Jedan od glavnih razloga što niču navedena parkirališta sastoji se u tome da osim glavnog ulaza u područje Zračne luke postoji neslužbeni pješački prolaz kroz koji mogu ulaziti i osobe koje koriste parkirališta izvan područja zračne luke. Osim što navedeni neslužbeni pjeešački prijelaz oduzima korisnike Zračne luke, kroz taj isti prolaz je nestao veliki broj kolica za prtljagu. U skladu s člankom 101. Ugovora o koncesiji, obavezni smo upravljati koncesijskim pravima i uslugama Zračne luke u skladu s Dobrom industrijskom praksom i pažnjom dobrog gospodarstvenika te na profitabilan način.

Zbog navedenih okolnosti , Koncesionar je primoran promtno zatvoriti prethodno spomenuti neslužbeni pješački prijelaz“ – stoji između ostalog u obavijesti Međunarodne zračne luke.

Svi radnici Zračne luke, koji su za dolazak na posao koristili ovaj neslužbeni prolaz, imaju te će i dalje imati osigurani besplatni prijevoz na posao ili besplatna parkirališna mjesta.

Grad Velika Gorica i dalje će nastojati pronaći rješenje kojim bi se lokalnom stanovništvu omogućilo ponovno korištenje malog prolaza.