Prijava

Vaša prijava

Novi vrtić u Velikoj Mlaki


mlaka1
Radovi na novome vrtiću u Velikoj Mlaki su u završnoj fazi, uvjerio se u to i danas gradonačelnik Dražen Barišić u obilasku objekta koji sve manje izgleda kao gradilište, a sve više kao moderan vrtić koji će moći primiti dvjestotinjak mališana.

- U tijeku su završni radovi kojima treba nekoliko tjedana da se završe do kraja i da se steknu uvjeti da se napravi tehnički pregled. Paralelno s tim pripremamo se kadrovski kako bi sve bilo spremno na vrijeme. Nakon više desetljeća postavljamo novi objekt, kao referentni, za buduće ulaganje u odgoj naše djece – rekao je gradonačelnik Barišić.

Građani koji će svoju djecu povjeriti na čuvanje u ovaj vrtić mogu očekivati najviši standard, no bila je ovo prilika i da upitamo o daljnjim planovima širenja mreže vrtića.

- Ovim objektom pokrit ćemo ovaj dio grada, ali otvara se i novi prostor u Pucekovićevoj ulici i proširit ćemo mrežu da se cijeli grad pokrije. Imamo kritične dijelove grada i to je južni dio grada, naši bregi, gdje nema vrtića i imamo istočni dio od Novoga Čiča prema Turopolju. Želimo osigurati dostupnost svima, na više mjesta, ali ih i centralizirati jer ne želimo opremat „ambulante“ vrtiće koji nam generiraju velike troškove. Grad sada troši 65 milijuna kuna na odgoj, a tu je samo održavanje postojećeg sustava, što se mora promijeniti – objašnjava gradonačelnik Barišić.

Novi vrtić imat će i svoju malu posebnost, a to je vremenska škrinjica u koju su djeca pohranila svoja pisma sa željama. Škrinjica će imati svoje vidljivo mjesto u središtu objekta te će ostati zaključana punih 30 godina.

mlaka4
mlaka5
mlaka2
mlaka3