Prijava

Vaša prijava

U nedjelju Gastro Turopolja


gastro9
Tradicionalna gastronomska manifestacija koja spaja sve čari domaće kuhinje i fine vinske kapljice održat će se u nedjelju 18. listopada u svom 14. izdanju po redu.

Tijekom cijelog ovog tjedna ususret Gastru Turopolja ovdašnji restorani nude posebnu ponudu specijaliteta i delicija turopoljskog kraja koju možete kušati po promotivnim cijenama. No, svi gurmani doći će na svoje u nedjelju 18. listopada kada nam 14. Gastro Turopolja još jednom donosi Nedjeljni turopoljski ručak na otvorenom na kojem se i ove godine očekuje više tisuća posjetitelja.

Na prostoru Trga kralja Tomislava, u centru grada, smjestit će se prava gastronomska kolonija gdje će u organizaciji Udruženja obrtnika grada Velike Gorice i Turističke zajednice niz profesionalnih i samoukih kuhara pripremati ručak za posjetitelje kojih je na ovoj manifestaciji svake godine sve više i više.

Bit će tu i tradicionalno natjecanje u pripremi Turopoljske kotlovine u kojem sudjeluju učenici Srednje strukovne škole Velika Gorica za zanimanje kuhar i konobar uz tehničku podršku Vatrogasne zajednice grada Velike Gorice.

Pripreme kreću od ranih jutarnjih sati, razgledavanje jela domaćih i gostujućih ugostitelja počinje u 11.30 sati, a konzumacija jela i kulturno-zabavni program počinju od 12.30 sati. Kulinarski show vodit će Davor Dretar Drele i Tomislav Špiček.

Evo što vas sve očekuje na ovogodišnjem Gastru Turopolja:

• bogata gastronomska izložba jela poznatih velikogoričkih ugostitelja i gostiju iz Slovenije
• mediteranski specijaliteti ugostitelja s otoka Korčule i Lastova
• tradicionalno natjecanje u pripremi Turopoljske kotlovine
• priprema jela iznenađenja u velikoj tavi (1000 porcija)
• izložba jabuka u organizaciji Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Velike Gorice
• Velikogorički dani meda
• kulinarski show uz voditelje Davora Dretara Drele i Tomislava Špičeka
• radionica dječjeg vrtića Ciciban pod nazivom Mali poduzetnik
• prodaja suvenira, eko namirnica i obrtničkih tradicijskih proizvoda
• cjelodnevni kulturno-zabavni program

Kuponi za konzumaciju hrane prodavat će se na tri lokacije u drvenim kućicama i to po cijeni od 20 kn za hranu, 5 kuna za slasticu i 10 kuna za vino.

Od subote navečer posebna regulacija prometa

Uži centar grada, Trg kralja Tomislava i početak Zagrebačke ulice, zatvara se za sav promet vozilima od subote u 20 sati do nedjelje navečer. Promet će bit zatvoren na potezu od Tržnog centra do Kurilovečke ulice jer će upravo na ovom dijelu se u nedjelju održati manifestacija Gastro Turopolja 2015.

Prolazak iz smjera Siska prema Zagrebu kroz središte Velike Gorice tako neće moći biti moguć pa se vozači savjetuju da koriste obilaznicu i druge prometne pravce. Promet iz smjera Zagreba prema Sisku će se odvijati normalno.

Zbog održavanja manifestacije pojedine autobusne linije s terminala Velika Gorica prometovat će djelomično izmijenjenim trasama, no bez promjene autobusnih stajlišta izuzev one na Šetalištu Franje Lučića.