Prijava

Vaša prijava

Razlike ne smiju biti prepreka u obrazovanju


svako1
Kako se više aktivirati u društvu, gdje volontirati, što raditi u slobodno vrijeme, kako realizirati ideju o projektu, ili gdje saznati više o pojedinim srednjim školama? Odgovore na ova i druga pitanja mladi Velikogoričani mogu dobiti danas na Info sajmu za mlade koji se upravo održava u Novom Čiču i trajat će do 17 sati.

- Ovo nam je peta godina da organiziramo sajam informiranja, do sada smo uglavnom bili fokusirani na Zagreb, a sada smo odlučili približiti se ruralnim sredinama i ponuditi nešto njima. Sami cilj i vizija je da se okupe organizacije, škole, udruge svi koji rade za mlade, pokažu svoje aktivnosti, da se mladi informiraju kako se mogu uključiti i da bi motivirali mlade na rad u zajednici-rekla nam je Ivana Kuzmanić, predsjednica Udruge Zamisli koja u suradnji s KUD-om Čiče organizira ovaj Sajam.

Među izlagačima nalaze se škole, udruge za osobe s invaliditetom, udruge mladih, kulturno umjetničko društvo i to iz raznih krajeva, a svoje promidžbene materijale i programe predstavili su u dvorištu etno naselja Čiče.

- Došli smo upoznati sve s radom naše udruge, ali i pozvati mlade da nam se pridruže u našem projektu koji je nagrađen od Zaklade Karlo Veliki, svake godine se odvija za vrijeme Dana mladih u kolovozu. Želimo pozvati mlade jer okupljamo sudionike iz osam zemalja i okupljamo predstavnike iz svake hrvatske županije, a zajedno ćemo kreirati nove smjerove aktivizma u društvu. Inače provodimo i treninge za mlade, razmjene, vodimo projekt “Matematički junaci” za djecu prvih i drugih razreda gdje kroz radionice rješavaju zadatke na kreativni način i subotom nam dolazi oko 130 djece na matematičke radionice- rekao nam je Dubravko Šopar,predsjednik udruge Impress iz Daruvara koja svoj rad također prezentira mladima u Novom Čiču, a na Info sajam stigla je i Mreža udruga Zagor iz Zaboka.

-Mreža udruga Zagor ima sjedište u Zaboku i predstavljamo što radimo s naglaskom na mlade, što postoji i kako se uključiti i aktivirati u društvu, već 10 godina djelujemo na jačanju organizacija na području Krapinsko-zagorske županije. Imamo volonterski program, Centar za mlade, i program razvoja civilnog društva- rekla nam je Ivana Radanović, koordinatorica Mreže.

Za sve one koje zanimaju upisi u srednje škole tu je Zrakoplovna tehnička škola “Rudolf Perešin”, učenici Srednje strukovne škole, ali i djelatnici Policijske postaje Velika Gorica.

-Tu smo za sva pitanja mladih, ako ih zanima kako postati policajci uputit ćemo ih u to, promovirat ćemo programe prevencije, o sigurnosti u prometu i drugo. Pripremili smo za one najznatiželjnije i simbolične poklone -rekao nam je Ivan Josić iz PP Velika Gorica.

Upravo u etno naselju jednom tjedno svoja vrata otvara Info točka za mlade koja je također izložila svoj program.

-Sudjelujemo kao Info centar na Sajmu informiranja i predstavljamo ono što nudimo mladima u Gorici i Novom Čiču te smo stavili i kutiju na svoj štand u koju će mladi moći ubaciti svoje želje o sadržajima i programima koje žele preko ljeta i pozivamo sve da dođu u Info centar od 9 do 17 svakog dana, osim utorkom kada smo otvoreni od 12 do 15 ili u Info točku u Novom Čiču utorkom od 15 do 20 sati-rekla je Ana Peternac Bučan iz Info centra mladih. I Gorički klub mladih predstavio se sa svojim promo materijalima:

-Ovo je prvi Sajam informiranja mladih u Velikoj Gorici i nadamo se da će toga biti češće kod nas-zaključila je Mirna Gajski Jolić iz Odjela za mlade Grada Velike Gorice.

svako2
svako3
svako4
svako5


14. Izložba vina Zagrebačke županije