Prijava

Vaša prijava

Barišić: Bazen neće biti talac politike


IMG_5387
Velikogorički bazen bit će završen u rokovima. Grad Velika Gorica neće dozvoliti da njegovo otvaranje bude dio politikantstva, jer je riječ o projektu kojeg godinama željno očekuju školarci i ostali građani.

Usprkos činjenici da je Grad Velika Gorica učinio sve potrebne predradnje i već godinu dana traži Zagrebačku županiju darovanje nekretnine, u naravi prometnice, koja će služiti kao pristupni put bazenu, Zagrebačka županija takvu odluku još nije donijela. Budući da je točka o darovanju bez obrazloženja povučena s dnevnog reda posljednje sjednice, može se jedino zaključiti da je takav potez politički motiviran.

- Želim ovdje zajedno s predstavnicima sportaša istaknuti kako nećemo dozvoliti političke igre u projektu bazena. To je vrijedan i potreban projekt našim građanima, oni su ga tražili i nitko nema pravo zbog političkih igara našim sugrađanima uskraćivati korištenje novog gradskog bazena – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana ispred goričkog bazena.
Podsjetimo, bazen treba biti u upotrebi ovo ljeto, a objekt sadrži jedan veliki 25 metarski i jedan bazen za školu plivanja te popratne sadržaje poput teretane. Izgradnja samog objekta je pri završetku i predstoji uređenje prometnice koja će biti pristupni put bazenu. Bez suglasnosti Županije da Srednja strukovna škola daruje nekretninu Gradu Velikoj Gorici, radove nije moguće početi.

- Koristim priliku i ovim putem još jednom pozivam župana na racionalnost i postupanje u skladu sa potrebama građana Velike Gorice koji s najvećim udjelom pune proračun Zagrebačke županije – zaključio je Barišić.

Na konferenciju su nazočili i predstavnici sportskih udruga, a predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Goran Kovačić naglasio je važnost završetka bazena u što skorijem roku, jer će isti služiti, ne samo u rekreativne već i u rehabilitacijske svrhe kako sportaša tako i građana.

IMG_5371