Prijava

Vaša prijava

Gradska voda ispravna za piće, vodu iz lokalnih vodovoda potrebno je prokuhavati


Voda za ljudsku potrošnju iz javnog vodoopskrbnog sustava vodocrpilišta Velika Gorica je zdravstveno ispravna prema rezultatima analiza ovlaštenog Zavoda za ispitivanje vode kao i prema rezultatima ispitivanja internog laboratorija VG Vodoopskrbe Velika Gorica.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije upozoravaju stanovnike da postoji opasnost da je uslijed nadiranja voda došlo do onečišćenja bunara i lokalnih vodovoda. Stanovnici se mole da bistru vodu iz bunara ili lokalnih vodovoda prije konzumiranja ili pak napajanja životinja prethodno prokuhaju. Prokuhanu vodu treba ohladiti i odmah konzumirati, ili je nakon prokuhavanja treba spremiti u hladnjak kako ne bi došlo do razvoja određenih bakterija. Ukoliko je voda zamućena ne smije se konzumirati niti nakon prokuhavanja budući da se prokuhavanjem ne uništavaju kemijske tvari koje su dospjele u vodu.

Zbog velike količine oborina koje su pale od utorka ujutro i još uvijek padaju, velikogorički kanalizacijski sustav odvodnje bilježi svoje maksimume. Sve instalacije (precrpne stanice) rade svojim punim kapacitetom, no zbog preopterećenosti sustava ponegdje su mogući problemi funkcioniranja odvodnje. Sve dežurne ekipe su na terenu i rade po prioritetima.