Prijava

Vaša prijava

Zdravi grad Velika Gorica


tour2
„Zdravi grad Velika Gorica“ jedan od projekata gradskog razvojnog programa “Gorica 2020″. Dio razvojne faze navedenog projekta odnosi se na popunjavanje upitnika radi ispitivanja primarnih potreba i mogućih promjena u načinu življenja i razmišljanja nas Velikogoričana. Anketiranje je anonimno i namijenjeno je svim Velikogoričanima. Teme upitnika obuhvaćaju sva područja života koja utječu, kako na zdravlje pojedinca tako i na skupinu. Na osnovi rezultata anketiranja tim stručnjaka raditi će na izradi nekoliko programa, a kojima će biti obuhvaćene sve populacije Velikogoričana.

Teme programa biti će definirane prema rezultatima upitnika, među kojima će biti prioritetne, prema dosadašnjim saznanjima, zdravo odrastanje djece i mladih (pravilna prehrana djece i mladih, povećana tjelesna aktivnost u predškolskoj, školskoj i adolescentnoj dobi, medijska pismenost i sigurnost na internetu…), zdravo starenje, održavanje i očuvanje okoliša, iskorijenje ambrozije…, zdravo urbano planiranje… Bitno je naglasiti da su najugroženije skupine djeca i mladi te naši najstariji Velikogoričani.

Sudjelovanjem u stvaranju programa omogućujemo si međusobnu kvalitetniju suradnju i komunikaciju te smo našim najmlađima uzor kako stvarati pozitivno okruženje i zajedno surađivati. U izradi programa mogu sudjelovati svi zainteresirani svojim prijedlozima, primjedbama i komentarima, a stručnu razradu i oblikovanje prepustiti ćemo našim stručnjacima: medicinskom osoblju, pedagozima, nutricionistima, ekolozima, graditeljima…

Svrha upitnika je mogućnost sudjelovanja svih Velikogoričana kako bi se dobili što relevantniji podaci. Hrvatska mreža zdravih gradova broji 23 zdrava grada i 14 zdravih županija. Mnogi zdravi gradovi i zdrave županije su uspjeli u provođenju većih promjena te služe svima nama kao primjeri dobre prakse. Velika Gorica posjeduje razne resurse, koje je potrebno iskoristiti za dobrobit svih nas.

Upitnici se nalaze na stranici http://www.gorica.hr/zdravi-grad/. Popunjavati možete više od jedne teme, ovisno o Vašim saznanjima u tim područjima.