Prijava

Vaša prijava

Nakon četvrt stoljeća prvi automobili prošli kroz prolaz na Plesu


pleso1
Gradska četvrt Pleso od danas je ponovno povezano sa Zračnom lukom prolazom koji je zbog sigurnosnih razloga bio zatvoren od 1996. godine.

- Danas imamo simbolično otvaranje, koje ima svoju produktivnu vrijednost u smislu kvalitete života, tako da ovo ima i sociološku vrijednost, jer se ruše barijere- rekao je gradonačelnik Dražen Barišić, zahvalivši se Međunarodnoj zračnoj luci na simbiozi.

-Vi znate da smo mi omogućili promet servisnom cestom kroz koncesijsko područje kako bi se moglo komunicirati sa Zagrebom i Velikom Goricom, dok smo prije nekoliko tjedana obnovili i tu prometnicu. Ovaj današnji čin čekali smo jako dugo godina da otvorimo ova vrata. Hvala Plešanima i Plešankama, hvala inicijativi “Pleso nije geto” i svim suradnicima koji su ovo omogućili- poručio je gradonačelnik.

David Gabelica iz Međunarodne zračne luke istaknuo je kako je ovo primjer dobre suradnje s lokalnom zajednicom.

-Nakon gotovo četvrt stoljeća, s ponosom mogu reci kako smo ostvarili nas cilj. Punih 25. godina Plešani, kao i svi ostali stanovnici grada Velike Gorice čekali su otvaranje ovog prolaza sa MZLZ. Ovim putem, u ime svih Plesana i svoje osobno ime, želim se zahvaliti čelnim ljudima grada Velike Gorice i predstavnicima MZLZ što su prihvatili naše prijedloge i zajedničkim trudom omogućili nam lakši pristup Zračnoj luci. Zahvaljujem se vijećnicima Gradske četvrti, inicijativi građana “Pleso nije geto” svim Plešanima i Plešankama koji su doprinijeli u ostvarenju ovog cilja koji će nam sigurno biti od velike koristi-poručio je Perković.

- Većina naših djelatnika su građani Velike Gorice, a kad su građani sretni, onda su nam sretni i djelatnici i sve ide bolje. Nadam se da će se suradnja i dalje nastaviti u ovom smjeru- kazao je Gabelica.

Otvaranju prolaza svjedočili su sami mještani Plesa, ispred kojeg je zahvalu uputio predsjednik Mjesnog odbora Slavko Perković.

pleso2
pleso3
pleso4
pleso5