Prijava

Vaša prijava

Započela provedba projekta ‘Društveni centar Novo Čiče’


dcnc
Započela je provedba projekta „Društveni centar Novo Čiče“ koji provodi KUD Čiče Novo Čiče u partnerstvu s Gradom Velikom Goricom i Udrugom ZAMISLI.

Predsjednik KUD-a Čiče Novo Čiče, Stipo Duvnjak je 29. svibnja 2020. godine, u Palači Dverce na svečanoj dodjeli potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za njegovu provedbu.

Projekt je odobren u sklopu poziva Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 1.688,932,01 kn kuna, a provodit će se kroz dvije godine.

Kroz projekt želi se postojeća Pučka stara škola pretvoriti u Društveni centar i time nadograditi postojeće aktivnosti Kulturno umjetničkog društva „ČIČE“ Novo Čiče pokretanjem društvenog centra kao javnog prostora koji će svim članovima zajednice pružiti mogućnost okupljanja kroz niz različitih aktivnosti, socijalnu podršku, informiranje o pitanjima važnim za kvalitetu života građana.

Projektne aktivnosti usmjerene su na slijedeće kategorije društva: mlade osobe, starije osobe 54 +, osobe sa invaliditetom i već postojeće korisnike društva. Svi zainteresirani građeni imat će priliku uključiti se na početnoj konferenciji u lipnju na kojoj ćemo predstaviti projekt i organizirati okrugli stol kako bi raspravili o potrebama i interesom mještana za definiranje tema na tematskim radionicama.

Kroz cijelo vrijeme provedbe projekta planiraju se provoditi slijedeće radionice: Folklorno plesna radionica, Folklorno tamburaška radionica, Folklorno pjevačka radionica, Računalne radionice, Radionice sjetve i prerade lana, tkanja i veza. U okviru provedbe ovog projekta fokus je na osposobljavanju lokalne zajednice za participativni pristup koji će omogućiti dugoročnu održivost upravljanja javnim resursima i na stvaranju preduvjeta za realizaciju samoodrživosti Društvenog centra Novo Čiče.