Prijava

Vaša prijava

Parkiralište u Pucekovićevoj otvara se za desetak dana


pucekoviceva1
Stotinjak novih parkirališnih mjesta kroz desetak dana biti će na raspolaganju stanarima Ulice Josipa Pucekovića, ali i svim građanima Velike Gorice koji svoju djecu dovoze u obližnji gradski vrtić kao i onima koji dolaze u Dom zdravlja.

Investicija je to vrijedna 1,8 milijuna kuna koju izvodi VGKomunalac. Radovi na novom parkingu započeli su 27. srpnja, a nakon 65 radnih dana, jutros je stigla informacija da će parkiralište biti završeno i prije roka.

- Završit ćemo radove prije samog roka pa će tako građani već od srijede moći koristiti novi parking. Nadam se da smo ovaj zahvat izveli na zadovoljstvo investitora, nadzora i građana- kazao je direktor VG Komunalca Jurica Mihalj dodavši da su u sklopu projekta postavljeni i oborinska odvodnja u dužini 204 metra, rubnjaci i kanalice dok se trenutno obavljaju radovi na iscrtavanju i postavljanju vertikalne i horizontalne signalizacije.

Novi parking dobio je i klupe te koševe za smeće, a krasit će ga i nekoliko zelenih otočića na kojima će se uskoro zasaditi 11 stabala. Kako nam je jutros rečeno, stabla se moraju saditi u ono vrijeme kada je i previđena sadnja, a to je iza 5. studenog.

- Zbog velikih gužvi i napučenosti postojećih gradskih parkirališta, a na zahtjev naših sugrađana odlučili smo izgraditi ovo parkiralište oko kojega gravitira Dom zdravlja i gradski dječji vrtić. Ovo novo parkiralište imat će 98 parkirališnih mjesta i prostire se na 4000 kvadratnih metara. Vjerujem da će kroz desetak naši sugrađani moći koristiti ovo parkiralište- rekao je jutros prilikom obilaska radova v.d. gradonačelnika Ervin Kolarec.

pucekoviceva2