Prijava

Vaša prijava

Festivalski vikend pred nama


folklor
Turopoljski festival folklora u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga grada Velike Gorice, uz tehničku i marketinšku podršku Turističke zajednice grada Velike Gorice, kulturna je manifestacija koja će idući vikend obogatiti kulturni život našeg grada.

Za sve ljubitelje folklora bit će tu puno kvalitetnog programa koji vas očekuje svaki dan od 17 sati do 20 sati na pozornici u Parku dr. Franje Tuđmana. Na Festivalu, uz turopoljska folklorna društva, nastupit će gosti iz Skrada, Tuhelja, Vrbovca, Budaševa, Topuskog, Velike Ludine u Moslavini, Delova i Glogovca iz Križevačko-koprivničke županije te folklorna društva iz Pregrada i Vinice u Sloveniji.

Uz Turopoljski festival folklora, na prostoru oko Pučkog otvorenog učilišta održat će se Međunarodni 12. proljetni sajam obrtništva, poduzetništva i poljoprivrede u organizaciji Udruženja obrtnika Velika Gorica na kojem će nastupiti velik broj izlagača, a Turistička zajednica pobrinut će se za bogati program i u prijepodnevnim satima.

Također, u nedjelju, na Međunarodni dan muzeja očekuje se dolazak pedesetak gostiju portala www.kamonaizlet.hr koji u suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije organiziraju nagradnu igru za slušatelje 2. programa Hrvatskog radija koji bilježi milijunsku slušanost u zemlji i inozemstvu. Nagrada, mjesto u autobusu za izlet u Turopolje, dostupna je slušateljima iz cijele Hrvatske. Prvi dobitnici su obitelj iz Slavonskog Broda, a na izletu kroz Turopolje posjetit će stari grad Lukavec, Muzej Turopolja, Proljetni sajam i Turopoljski festival folklora te će ručati na izletištu obitelji Matković na Ključić brdu.