Prijava

Vaša prijava

Danas Dan otvorenih vrata Pučkog otvorenog učilišta


pou
Pučko otvoreno učilište Velika Gorica 23. travnja 2013. otvara vam svoja vrata. Naime 23. travnja, osim što se slavi blagdan sv. Jurja, ujedno je i datum kada je davne 1960-te godine osnovana naša Ustanova pod nazivom Narodno sveučilište “Juraj Kokot”.

Ovog dana možete doći na dvije lokacije (Zagrebačka 37 i Trg Stjepana Radića 5), ući u sve prostorije, zaviriti u svaki kutak i saznati kako u cijelosti izgledaju prostori POUVG-a te što i kako se radi.

Osim toga, moći ćete razgovarati sa svim djelatnicima, ravnateljicom, tražiti pojašnjena, davati primjedbe, pokude i pohvale, pitati sve što vas zanima i malo bolje upoznati središnju kulturnu i obrazovnu ustanovu Velike Gorice.

Obrazovanje će na drugom katu prezentirati sve svoje programe – od verificiranih do kraćih tečajeva. Moći ćete vidjeti albume raznih kreativnih radionica, pogledati učione u kojima se odvija nastava, pogledati naslove udžbenika za tečajeve stranih jezika, vidjeti radove polaznika, izgled diploma i priznanja. Voditelj obrazovanja odgovarat će na sva vaša pitanja, primati sugestije i ideje o nekim novim programima.

Gradsko kazalište- Scena “Gorica” će svoj rad prezentirati u dvorani Gorica (Kino dvorana). Na pozornici možete razgledati scenografije, kostime i lutke predstava, u gledalištu vas čekaju kostimi prošlih produkcija, na zidovima će vas mali putopis voditi kroz putovanje u Sibir sa predstavom Balthazar, na prosceniju biti će izložen rad produkcije u zadnjih nekoliko godina i to kroz kritike i fotografije. A kroz sve to vode vas vrijedni ljudi kazališta Scena “Gorica”.

Kino Gorica otvorit će vrata dvorane i kino kabine. Zainteresirani mogu pogledati gdje, kako i čime se prikazuju filmovi, od voditeljice mogu saznati sve o kinematografskoj djelatnosti, a doma mogu ponijeti i filmske plakate.

Djelatnost predavanja, tribina i promocija bit će predstavljena u vijećnici projekcijom slajdova plakata, pozivnica, letaka i fotografija s održanih programa. Posjetitelji će moći svoje primjedbe, pohvale, ali prvenstveno želje za određenim temama i predavačima zapisati na papir i ubaciti u postavljenu kutiju.

Biblioteka “Albatros” predstavit će se u prizemlju i na polukatu zgrade u Zagrebačkoj 37. U prizemlju, na Jurjevskom sajmu knjiga, moći ćete, po izuzetno povoljnim cijenama nabaviti sva raspoloživa “Albatrosova” izdanja. Najradoznaliji posjetitelji moći će zaviriti i u mirni stvaralački kutić na polukatu u kojem se kreiraju “Albatrosova” izdanja. Tog dana posjetitelji će moći vidjeti film Bogdana Žižića „Dragi Vincent“, koji govori o jednom od najaktivnijih „Albatrosovih“ autora Dragutina Trumbetaša i poslušati emisije Hrvatskog radija „Slušaj kako zemlja diše“ i „Najljepši vrt“ u kojima njihova urednica Lidija Komes nadahnuto govori o knjizi „Kad otok putuje“ Irme Kovačić, koja je u „Albatrosovoj“ nakladi doživjela 2. izdanje.

Galerija Galženica (Trg Stjepana Radića 5) će izložiti sve materijale koji prate program tokom godina rada, a moći ćete dobiti i relevantne informacije o hrvatskoj i europskoj povijesti moderne i suvremene umjetnosti, ali i uvid u zavidnu arhivu u kojoj možete razgledati, čitati ili proučavati knjige i kataloge pojedinih umjetnika ili umjetničkih razdoblja.

- Pozivamo vas i na svečano otvorenje izložbe slika Božene Havlik „More i priobalje“ u Zagrebačku 37, u 19.00 sati u Izložbenom prostoru, ali vam nudimo i mogućnost da, ukoliko vas interesira, od 9 do 12 sati pogledate kako izgleda postavljanje same izložbe – stoji u najavi!

Glazbena djelatnost (Trg Stjepana Radića 5) svoj rad predstavit će kroz cjelodnevni glazbeni program, ali pored uživanja u glazbi, moći ćete vidjeti i razgledati dvoranu na prvom katu, vidjeti i kako izgleda prostor iza dvorane – iza kulisa, vidjeti neke od instrumenata, razgovarati sa glazbenicima, voditeljicom, postavljati pitanja, davati prijedloge…


Hribarova Filmska družina dobila novčana sredstva