Prijava

Vaša prijava

U Srednju strukovnu školu stiglo pedesetak učenika s nastavnicima iz pet europskih zemalja

[]

strukovnu

U goričku Srednju strukovnu školu stigli su učenici iz pet europskih zemalja koji zajedno s našim sudjeluju u projektu Erasmus+ My Granny’s Dishes.

Pedesetak učenika i 15-ak nastavnika iz Belgije, Litve, Italije, Srbije i Turske cijeli tjedan, koliko ostaju, odrađivat će različite aktivnosti koje je, zajedno s projektnim timom, osmislila naša koordinatorica, profesorica Marija Huzjak-Šaban.

– Čestitamo našoj Mariji koja je odradila lavovski posao, organizaciju, prihvat, smještaj učenika i nastavnika. Velika hvala i roditeljima naših učenika koji su velikodušno ugostili strane učenike u svojim domovima.

Danas je bio prvi dan zajedničkog okupljanja svih sudionika. Na početku su profesorica Huzjak i ravnatelj Miroslav Antolčić održali govore dobrodošlice, a zatim su partneri, svatko pojedinačno, predstavili svoje zemlje i škole. Uvjereni smo da će i naredni dani biti jednako uspješni i uzbudljivi, objavili su iz škole.

strukovnu
Foto: Facebook / Srednja strukovna škola

Podsjetimo, krajem studenoga prošle godine naši su učenici i nastavnici Srednje strukovne škole boravili u Belgiji, u gradu Geelu. U natjecanju u kuhanju tradicionalnih jela, predstavili su se s bijelim žgancima s tropom.

Kroz Erasmus projekt učenici istražuju stare turopoljske recepte i pripremaju tradicionalna jela u školskoj kuhinji. U projektu sudjeluju učenici koji se školuju za kuhare i konobare, ali se u istraživanje običaja i tradicionalnih jela Turopolja mogu uključiti i drugi učenici.

strukovnu
Foto: Facebook / Srednja strukovna škola

Objava U Srednju strukovnu školu stiglo pedesetak učenika s nastavnicima iz pet europskih zemalja pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.