Prijava

Vaša prijava

Za čipiranje i sterilizaciju napuštenih pasa: Županija gradovima i općinama daje više od 13 tisuća eura

[]

sterilizaciju

Kako bi se smanjila populacija napuštenih pasa te kako bi pomogla gradovima i općinama sa svog područja u troškovima provedbe Zakona o zaštiti životinja, Zagrebačka županija raspisala je javni poziv vrijedan 13.272 eura. Sredstva su namijenjena za veterinarske usluge mikročipiranja pasa te sterilizaciju kujica u 2023. godini. Javni poziv otvoren je do 28. travnja, izvijestili su iz županije.

Kod raspodjele županijskih sredstava presudno će biti koliko pasa je na području JLS-a registrirano u Lyscanu 2022. godine, jesu li donijeli opći akt o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama te jesu li provodili program kontrole populacije napuštenih pasa u 2022. godini.

Također važno je imaju li ugovor ili neki drugi akt o sakupljanju i zbrinjavanju napuštenih ili izgubljenih životinja, odnosno imaju li u svom proračunu osigurana financijska sredstva za provedbu Zakona o zaštiti životinja.

Ovo je peta godina zaredom kako Zagrebačka županija raspisuje javni poziv. Na prošlogodišnji se od ukupno 34 jedinice lokalne samouprave javilo njih 20, odnosno 8 gradova i 12 općina.

Među gradovima najveći iznos dobila je Velika Gorica20.000 kuna, a od općina Brdovec – 3.761 kunu. Detaljan popis gradova i općina koji su u 2022. bili korisnici ove mjere možete pogledati ovdje.

 

 

 

 

 

 

Objava Za čipiranje i sterilizaciju napuštenih pasa: Županija gradovima i općinama daje više od 13 tisuća eura pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.