Prijava

Vaša prijava

Dan nakon katastrofalne oluje: U Velikoj Gorici najjači izmjeren udar vjetra jučer je bio čak 115 kim/h

[]

posljedice katastrofalne oluje

Dan nakon katastrofalne oluje koja je jučer poharala dobar dio kontinentalne Hrvatske počinju se zbrajati posljedice. One najstrašnije su, naravno, izgubljeni ljudski životi, tri su osobe poginule u nevremenu – dvije u Zagrebu i jedna u Slavoniji. Ukupno je ozlijeđeno više od stotinu osoba od kojih je 60 na zagrebačkom području, a njih više od 50 u Slavoniji (u Slavnoskom Brodu i Novoj Gradiški). Materijalna šteta je ogromna i utvrđivat će se u sljedećim danima.

DHMZ je objavio i prve podatke o najjačim udarima vjetra tijekom katastrofalne oluje. Najjači udar vjetra zabilježen je u Gradištu pored Županje od čak 180 km/h, dok je na širem zagrebačkom području najjači vjetar zabilježen upravo u našoj Velikoj Gorici. Radilo se o udaru vjetra brzine 115 km/h koji je zabilježen na našoj zračnoj luci.

U saniranju šteta odmah su se uključili vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite, a MORH je objavio kako se u stanju pripravnosti za potrebe otklanjanja posljedica katastrofalne oluje na području Zagreba i Zagrebačke županije nalazi i stotinu pripadnika Inžinjerske pukovnije Hrvatske vojske.

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je oko 1000 poziva, a na području Zagreba i Zagrebačke županije bilo je preko 1300 intervencija žurnih i komunalnih službi u prvih nekoliko sati nakon oluje.

Objava Dan nakon katastrofalne oluje: U Velikoj Gorici najjači izmjeren udar vjetra jučer je bio čak 115 kim/h pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.


Državno Natjecanje iz geografije