Prijava

Vaša prijava

Iz SDP-a poručuju: ZET je najbolja prijevozna opcija za naš grad, privatni prijevoznici nisu dobar izbor

[]

opcija

Gradska organizacija SDP-a Velika Gorica poslala je priopćenje u kojem ističe kako se „ZET ipak čini kao najbolja prijevozna opcija“. Priopćenje donosimo u nastavku:

“Idući tjedan počinje škola i naši sugrađani su se većinom vratili s godišnjih odmora i na posao, a to nagovješćuje dobro nam poznate jutarnje i popodnevne gužve i stare probleme s javnim prijevozom.

Propao je i drugi natječaj u pokušaju da se izabere novi prijevoznik za okolicu Velike Gorice. Već dvije godine gradonačelnik se hvali da je napravljena strategija lokalnog prijevoza, a lokalni mediji pompozno su najavljivali nove linije i kvalitetniji prijevoz. U stvari, osim marketinga za sebe i svoju upravu dogodilo se jedno veliko ništa!

Postavlja se pitanje što ako propadne i treći pokušaj i do kada tako?!

Mi u SDP-u smatramo da nakon ova dva propala natječaja treba pokušati napraviti sve potrebno da ZET ostane glavni pružatelj javnog prijevoza i za okolicu Velike Gorice, kao i uvođenje kružne linije koja bi povezivala centar grada sa goričkom željezničkom stanicom. To podrazumijeva i da gradonačelnik mora poduzeti sve potrebno da se prijevoz naših putnika odvija u boljim uvjetima nego što je sada. Općepoznato je su na našim goričkim linijama stari busevi koji “ljeti griju, a zimi hlade”, kasne ili jednostavno ne dođu zbog navodnih “kvarova ili manjka vozača” kako navode na linijama otvorenim za prigovore putnika.

Zadnjih godinu dana nekoliko smo puta upozorili na potrebu kontrole putem video nadzora od strane Grada kako bi se ZET držao voznog reda kojeg mi svi plaćamo, posebice za iznimno bitne autobusne linije 268, 330 i 290!

“Velika Gorica je ulagala u infrastrukturu ZET-a”

Između ostalog, smatramo da ZET treba ostati pružatelj usluga i lokalnog linijskog prijevoza iz barem dva razloga:

Velika Gorica je ulagala u infrastrukturu Zagrebačkog električnog tramvaja i mi kao grad ne smijemo to zaboraviti i ne smijemo se toga odreći.

Nitko od privatnih ponuditelja najvjerojatnije neće zadovoljiti potrebe stanovništva okolice Velike Gorice bolje od ZET-a, a da ne govorimo o cijeni te usluge.

Sigurni smo da većina korisnika javnog prijevoza nema ništa protiv da ZET i dalje bude pružatelj usluge i linijskog lokalnog prijevoza, kao što ostaju postojeće linije Velika Gorica-Zagreb, jer nema nikakve garancije da će bilo koji privatni ponuditelj biti isti ili bolji za iznos koji trenutno plaćamo ZET-u.

A kako je krenulo s natječajima novog prijevoznika nećemo niti dočekati, jer rezime dvogodišnje priče je: igre s natječajima, puno priče i velikih riječi gradonačelnika da se neće dati ucjenjivati ZET-u, a na kraju ispada da bi ZET ipak bio najbolje rješenje – poručuju iz SDP-a.

Objava Iz SDP-a poručuju: ZET je najbolja prijevozna opcija za naš grad, privatni prijevoznici nisu dobar izbor pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.