Prijava

Vaša prijava

U 66. godini života preminuo je Ivan Šuker: Bio je gradonačelnik Velike Gorice, ministar financija i saborski zastupnik

[]

ivan šuker

U 66. godini života umro je poznati gorički političar Ivan Šuker. Rođen je 12. studenog 1957. u Livnu. U Sabor je ušao na izborima 2000. kao zastupnik HDZ-a. Bio je gradonačelnik Velike Gorice, ministar financija, potpredsjednik Vlade i saborski zastupnik u više mandata.

Nakon izbora 2003. postaje ministar financija u Vladi Ive Sanadera. Na toj dužnosti je ostao sve do 2008. Smijenila ga je Jadranka Kosor pri rekonstrukciji Vlade u kojoj su otišla još tri ministra.

Od 2002. do 2004. obnašao je dužnost predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza.

Ivan Šuker bio je definitivno najpoznatiji političar iz našeg kraja u samostalnoj Hrvatskoj. Volio je svoju Veliku Goricu što je pokazao nebrojeno puta i kao gradonačelnik, i kao saborski zastupnik i kao eminentni član Vlade.

– Od danas u 12 sati u prizemlju Gradske uprave Velike Gorice bit će otvorena knjiga sućuti u koju se građani mogu upisati – objavili su iz gradske uprave.

Objava U 66. godini života preminuo je Ivan Šuker: Bio je gradonačelnik Velike Gorice, ministar financija i saborski zastupnik pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.