Prijava

Vaša prijava

Upaljen meteoalarm za zagrebačko i velikogoričko područje: Danas se očekuje jak vjetar, mjestimice obilna kiša i grmljavina

[]

vremena

Nakon nekoliko lijepih dana, za petak su iz Državnog hidrometeorološkog zavoda upalili žuti meteoalarm za zagrebačko i velikogoričko područje. Dan će obilježiti oblaci, kiša, grmljavina ali i povremeno jak vjetar.

Evo prognoze DHMZ-a za petak: 

Prijepodne većinom oblačno uz povremenu kišu, moguće i grmljavinu. Potom djelomično razvedravanje, no i u drugom dijelu dana još može biti kiše. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na udare mjestimice jak, a sredinom dana prolazno sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna od 17 do 19 °C.

Meteoalarm za Zagreb i Veliku Goricu:

Od 8 do 14 sati – Prolazno olujni udari jugozapadnog i sjeverozapadnog vjetra. Najjači udari vjetra > 65 km/h. BUDITE NA OPREZU zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Do 17 sati – Mjestimice obilna kiša, osobito na zapadu regije. Količina oborine > 30 mm
BUDITE NA OPREZU i svjesni mogućnosti lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika.

Mjestimice mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Vjerojatnost grmljavine > 60 %
BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom.

No babljem ljetu niti nakon ovog jesenskog dana koji je pred nama – nije kraj.

Objava Upaljen meteoalarm za zagrebačko i velikogoričko područje: Danas se očekuje jak vjetar, mjestimice obilna kiša i grmljavina pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.