Prijava

Vaša prijava

Gorički Forum mladih SDP-a: Savjet mladih Velike Gorice je nekompetentan jer ga čini samo mladež sa stranačkom iskaznicom HDZ-a

[]

sdp vg

Forum mladih SDP-a Velike Gorice oglasio se zbog stanja u Savjetu mladih Velike Gorice čiji je predsjednik, Antonio Šipušić, podnio ostavku. Šipušić je bio jedini nezavisni član goričkog Savjeta mladih dok su svi ostali članovi HDZ-a, ističu mladi gorički SDP-ovci.

Iako bi  gorički Savjet mladih trebao biti savjetodavno tijelo Gradskog vijeća Velike Gorice, Forum mladih SDP-a ističe kako se ne sjeća niti jedne njihove inicijative koja bi spriječila iseljavanje mladih, njihove potplaćenosti, dostupnosti stanova i sl.

Evo cjelovitog teksta priopćenja kojeg su supotpisale Anamaria Orečić iz Foruma mladih SDP-a Velike Gorice i Ivana Mlinar, predsjednica GO SDP-a Velike Gorice:

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća SDP je tražio izvješće o radu Savjeta mladih Grada Velike Gorice, ali na kraju ne samo da nismo dobili traženo nego smo nedugo nakon toga saznali kako je predsjednik Savjeta podnio ostavku i to iz nepoznatih razloga. Podsjetimo da je dosadašnji predsjednik Antonio Šipušić bio jednoglasno izabran i prema našim saznanjima bio jedini nezavisni član dok su svi ostali članovi Savjeta ujedno i članovi HDZ-a!

Od samog početka rada Savjeta mladih vidjelo se kako vodstvo Grada nije bilo iskreno s građanima Velike Gorice kada je od 23 mlada kandidata odbio sve nestranačke (osim Šipušića) i stranačke kandidate i izabrao 10 “svojih” članova. To znači da je u trenutku konstituiranja 90,9 % članova Savjeta mladih Grada Velike Gorice bilo članovi HDZ-a. Nažalost, takav slučaj nije viđen samo u Velikoj Gorica i ne treba nas puno čuditi jer, primjerice, 2/3 članova Savjeta mladih Republike Hrvatske čini mladež HDZ-a.

Trenutni Savjet mladih Grada Velike Gorice je nekompetentan i neozbiljan, pogotovo imajući na umu da taj Savjet ne čine mladi ljudi sa namjerom i strašću da učine nešto dobro za svoj grad, već samo mladež sa članskom iskaznicom HDZ-a. To potvrđuje i činjenica da prošlogodišnje izvješće o radu nije usvojeno jer ga je nakon naših primjedbi predlagatelj povukao, još čekamo izvješće za tekuću godinu, kao i planove za narednu 2024. godinu, a kojih nema ni u povojima. Kad su već imenovali samo članove mladeži HDZ-a, onda su ih barem trebali educirati kako biti član Savjeta i raditi svoj posao.

Forum mladih SDP-a strogo osuđuje bilo kakvo političko zloupotrebljavanje mladih te činjenicu da interesi mladih u našem gradu budu jednostranački zastupljen. Svi oni koji doista brinu za šire interese, a ne samo svoje osobne i stranačke nikada nemaju priliku doći u poziciju ponuditi nešto drugo ovome gradu. Aktualni saziv Savjeta mladih doslovno služi kao propaganda vladajuće stranke. U Velikoj Gorici ne postoji niti jedan gradski odbor kojeg nije u potpunosti okupirao HDZ i gotovo nigdje ne možete dospjeti ukoliko niste njihov član. Takav autoritativni jednostranački način vođenja za nas u SDP-u u potpunosti je neprihvatljiv i u konačnici poguban za naš Grad.

Treba reći da bi Savjet mladih trebao biti savjetodavno tijelo Gradskog vijeća Grada Velike Gorice sa zadaćom aktivnijeg uključivanja mladih u javni život. Nažalost, tome ne svjedočimo jer mladi ljude koji su spremni i željni uključiti se u društveni život zajednice i pridonijeti razvitku našega grada, svjedoče na samom početku svoga rada velikoj nepravednosti i nepravilnosti u obliku nepotizma, zbog čega gube vjeru da je moguće stvoriti pravednije i ravnopravnije društvo.

Na kraju treba reći da, iako pratimo sva zbivanja u našem gradu, mi se ne sjećamo da je Savjet mladih Velike Gorice predložio barem jednu mjeru koja bi išla u smjeru sprječavanja iseljavanja i potplaćenosti mladih, dostupnosti stanova za mlade ili bilo čega sličnog. Dajte šansu i drugima, a ne samo svojim članovima!

Objava Gorički Forum mladih SDP-a: Savjet mladih Velike Gorice je nekompetentan jer ga čini samo mladež sa stranačkom iskaznicom HDZ-a pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.