Prijava

Vaša prijava

Kada će se urediti križanje Kolodvorske i Miošićeve: Promet sve gušći, useljavaju se zgrade, otvara se i benzinska, ali rješenje se još ne nazire…

[]

križanje

Velikogoričko križanje Kolodvorske ulice i Ulice Andrije Kačića Miošića jedno je od najprometnijih u našem gradu. Problem je to koji već godinama muči one koji prolaze tim križanjem, posebno u jutarnjim i popodnevnim špicama kada se stvaraju gužve.

A uskoro bi promet mogao biti još gušći. Kroz to će križanje prolaziti vozila svih stanara u nekoliko stotina metara udaljenim velikim zgradama koje se polako useljavaju, a na križanju će se uskoro otvoriti i nova benzinska pumpa.

Ne treba zaboraviti da je uz križanje Super Konzum, Vulkal, dvije automatske praonice automobila…

Gorici.info stiglo je više pitanja čitatelja o ovom prometnom problemu, pa smo pitanja o planovima s tim križanjem poslali Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i promet Grada Velike Gorice.

Odgovorio nam je Dubravko Katulić, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet.

“Izgradnju višestambenih objekata u zoni nekadašnjih obiteljskih kuća nužno je detaljnije propisati prostorno-planskom dokumentacijom tj. UPU-a Velika Gorica kako se ne bi događala masovna izgradnja. Sadašnji
plan na snazi je 11 godina i promjene su svakako nužne.

Ovakva masovna izgradnja generirala je i znatno veći promet na području izgradnje. U nastojanju da poboljšamo stanje u prometu, po službenoj dužnosti pokrenuli smo izradu projektne dokumentacije optimizacije semaforskog uređaja na križanju Ul. A. K. Miošića i Kolodvorske ulice još 2020. godine.

Samo rješenje nije pokazalo poboljšanja u prometu budući semaforski uređaj ima svoje limite do kojih se može povećati ili smanjiti ciklusi odnosno promjenom ciklusa na postojeće stanje spomenutog križanja ne bi se riješio problem
nakupljanja vozila.

Kako bi se poboljšalo stanje na predmetnoj lokaciji bit će potrebno izvesti građevinske zahvate u vidu rekonstrukcije križanja i prilaznih cesta ovisno o prostornim mogućnostima. I nadalje ćemo pratiti prometne tokove kako bismo što adekvatnije odgovorili na potrebu poboljšanja prometa izradom projektno tehničke dokumentacije i izvedbom na terenu“, navodi u odgovoru D. Katulić.

Objava Kada će se urediti križanje Kolodvorske i Miošićeve: Promet sve gušći, useljavaju se zgrade, otvara se i benzinska, ali rješenje se još ne nazire… pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.