Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica uskoro dobiva kapitalni kulturni objekt: Interpretacijski centar Muzeja Turopolja spreman za otvaranje

[]

interpretacijski centar

Interpretacijski centar Muzeja Turopolja doslovno je na korak do završetka radova. To je ranije najavljivao gorički gradonačelnik Krešimir Ačkar. Investicija je vrijedna 1,3 milijuna eura, od čega je 80 posto osigurano iz sredstava Europske unije.

“Interpretacijski centar Muzeja Turopolja  jedan je u nizu primjera uspješnog povlačenja sredstava iz EU fondova na gradskim projektima, te suradnje Grada Velike Gorice s Vladom RH i resornim ministarstvima. Sa novim Interpretacijskim centrom počinje i nova povijest Muzeja Turopolja“, naglasio je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

U novom objektu Muzej Turopolja dobit će prostor za aktivnosti koje nisu isključivo vezane za izložbenu djelatnost. Tu je multifunkcionalna dvorana, muzejski depo koji odgovara suvremenim zahtjevima čuvanja predmeta koji nisu izloženi. Temperatura, vlaga i rasvjeta omogućava adekvatnu pohranu muzejskih predmeta. Uz to, u Interpretacijskom centru je radni prostor i preparatorska radionica.

Interpretacijski centar Muzeja Turopolja prostire se na tri etaže (podrum, prizemlje i prvi kat) bruto povrsine 695,11 četvornih metara. Bit će energetski učinkovit jer će koristiti LED rasvjetu, a imat će i dizalice topline koje mogu i grijati i hladiti.

Jednom rječju radi se o “svemirskom brodu“ – opisala je novi kluturni objekt još na početku radova, u veljači prošle godine, ravnateljica Muzeja Turopolja Margareta Biškupić Čurla.

 

Objava Velika Gorica uskoro dobiva kapitalni kulturni objekt: Interpretacijski centar Muzeja Turopolja spreman za otvaranje pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.