Prijava

Vaša prijava

Most nezadovoljan gradskom odlukom o držanju kućnih ljubimaca: Parkovi za pse bili bi za Veliku Goricu spas od betonizacije

[]

most nezadovoljan gradskom odlukom

Velikogorički Most nije zadovoljan gradskom Odlukom o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca, koja će se naći na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća. Most pozdravlja usklađivanje tog područja sa zakonom, ali su njihovi predstavnici istaknuli i niz problema koji nisu akdekvatno uređeni ili su ostali nedorečeni u prijedlogu odluke.

Ivan Bekavac, Mostov gradski vijećnik, tvrdi kako će gradska uprava ovakvom odlukom ograničiti životne mogućnosti kućnim ljubimcima i njihovim vlasnicima.

– Nema nigdje odgovornosti gradske uprave za nedovoljne kapacitete smještaja napuštenih i unesrećenih životinja. Iskustvo govori u prilog upravo tome, skloništa su puna napuštenih životinja, a gradski službenici niti ne odgovaraju na mailove građana koji postavljaju takva pitanja – istaknuo je Ivan Bekavac.

Kristina Čižmek se, pak, osvrnula na odredbu iz Odluke koja propisuje da se psi mogu kretati bez povodca, uz nadzor posjednika, samo u parku za pse kojje je označen za takvo kretanje“.

– U Velikoj Gorici postoji samo jedan takav park za pse. Istodobno uzmimo za primjer Ulicu Andrije Kačića Miošića kao primjer ubrzanih promjena u javnom prostoru i velikog priljeva novog stanovništva, pa tako i pasa. Ujedno je tamo nedostatak javnih zelenih površina uslijed betonizacije. Stoga je opravdana zabrinutost vlasnika pasa o mjerama koje se propisuju Odlukom, a odnose se na buduće korištenje zelenih površina – kazala je Kristina Čižmek i dodala:

Parkovi za pse su zelene površine koje oplemenjuju gradove, pa bi takvi novi parkovi, budući je u našem gradu samo jedan kod gradskog groblja, bili za Veliku Goricu spas od betonizacije.

Nezadovoljni ovakvom gradskom odlukom, Mostovci se nadaju da ona u, bez potrebnih izmjena i dopuna, ipak neće proći na Gradskom vijeću.

 

Objava Most nezadovoljan gradskom odlukom o držanju kućnih ljubimaca: Parkovi za pse bili bi za Veliku Goricu spas od betonizacije pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.


Smotra školskog glazbenog stvaralaštva