Prijava

Vaša prijava

ČITATELJ PROSVJEDUJE Puževa brzina Hrvatske pošte: Pismo od Zagreba do Velike Gorice putovalo 21 dan, otprilike jedan kilometar na dan…

[]

“brzina“ hrvatske pošte

Brojni građani ovih dana (opet) svjedoče puževoj brzini Hrvatske pošte. Kao i proteklih nekoliko godina krajem studenog i tijekom prosinca kasne pisma, kasne paketi, kasne računi… A najgore je kad prekasno dobijete račun, pa ga prekasno i platite i potom još morate platiti naknadu za kašnjenje. Iako niste krivi, zbog neorganizacije Hrvatske pošte, u tom slučaju postajete dužni.

Bez strpljenja je tako ostao čitatelj Gorice.info iz našeg grada. U utorak ga je dočekao pun kaslić pisama i računa koji su, bilo je vidljivo po datumima kada su pošiljke registrirane u Hrvatskoj pošti, kasnili tjednima. Neslavni rekorder bilo je pismo koje je putovalo iz Zagreba do Velike Gorice čak 21 dan.

Najsporije je do našeg čitatelja putovalo ovo pismo iz Zagreba – čak 21 dan!

Našlo se u buntu pisama i ono koje je poslano prije 19 dana.

Dva tjedna je do našeg čitatelja posredstvom Hrvatske pošte putovala i čestitka kojom su mu čestitali rođendan. Iako su čestitari pošiljku dostavili u poštu tjedan dana prije tog rođendana, čestitke su stigle tjedan dana nakon slavlja.

”Najbrže” je stigao račun VG Čistoće. On je po Velikoj Gorici putovao samo pet dana. Srećom rok za plaćanje još nije istekao.

Na internetskim stranicama Hrvatske pošte nigdje nezadovoljan korisnik neće naći neku javnu ispriku zbog kašnjenja.

Jasno je da posao poštara nije jednostavan, a uz to je i relativno slabo plaćen. I zato Hrvatska pošta sustavno traži nove radnike, koji su sve češće stranci. Čak su imali namjere angažirati i agenciju specijaliziranu za pronalaženje radnika, no niti to još nisu uspjeli, iako agenciju traže još od proljeća.

No, sve su ovo problemi koje bi trebalo riješiti poslovodstvo te državne tvrtke. Koje je, za razliku od poštara, vjerojatno puno bolje plaćeno. Ništa od toga ne bi trebalo brinuti one koji uredno plate dostavu pošiljaka i one koji bi te pošiljke na vrijeme trebali i primiti. Ali u tu osnovnu svrhu svog postojanja Hrvatska pošta već godinama ne ispunjava kako bi trebalo.

Objava ČITATELJ PROSVJEDUJE Puževa brzina Hrvatske pošte: Pismo od Zagreba do Velike Gorice putovalo 21 dan, otprilike jedan kilometar na dan… pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.


Hribarovci na Adventu u Gorici