Prijava

Vaša prijava

Slijedi nova promjena vremena na našem području: Meteorolozi šalju upozorenje zbog obilne kiše koja nas čeka tijekom današnjeg dana

[]

dhmz meteoalarm promet

Za srijedu je ponovno na snazi meteoalarm za šire zagrebačko i velikogoričko područje. Radi se o žutom meteoalarmu zbog očekivane obilne kiše koja bi trebala padati na našem području. To upozorenje Državnog hidrometeorološkog zavoda na snazi je od 10 do 24 sata.

Evo upozorenja DHMZ-a:

Obilna kiša. Količina oborine 20-50 mm. BUDITE NA OPREZU i svjesni mogućnosti lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika.

Evo i prognoze vremena za srijedu:

Oblačno s povremenom kišom, moguće i obilnom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u okolnom gorju i jak, poslijepodne u okretanju na sjeveroistočni. Temperatura zraka bez izraženog dnevnog hoda, između 6 i 9 °C.

Nakon obilne kiše koja bi trebala prestati u noći na četvrtak, očekuju nas dani bez oborina. U četvrtak i petak temperatura zraka se neće spuštati ispod ništice, a najviša će doći do 6 ili 7 stupnjeva Celzijevih. Subota će biti nešto hladnija, a noć na nedjelju će ponovno obilježiti temperature u minusu. Tijekom tih dana bit će uglavnom oblačno, ali i sa povremenim sunčanim razdobljima.

Snijeg se, dakle, zasad ne očekuje na našem području. No, hoćemo li imati bijeli Božić u Velikoj Gorici još se pouzdano ne zna…

Objava Slijedi nova promjena vremena na našem području: Meteorolozi šalju upozorenje zbog obilne kiše koja nas čeka tijekom današnjeg dana pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.