Prijava

Vaša prijava

Geek Con možete posjetiti i u nedjelju: Čekaju vas različite videoigre, druženja s filmskim superjunacima, Playstation turniri…

[]

videoigre

Velika Gorica prvi je put ovaj vikend domaćin festivala znanstvene fantastike Geek Con koji je dio ovogodišnjeg Turopoljskog fašnika. U organizaciji Geek Cluba i Turističke Zajednice Velike Gorice, posjetitelji mogu zaigrati omiljene videoigre, razgovarati o stripovskim junacima, sudjelovati na pub kvizovima ili natjecati se u kostimiranju. Geek Con spaja kreativnost i inovaciju s omiljenim likovima stripovskih i superjunaka.

Konvencije ovakvog tipa započele su još 70-tih godina u San Diegu, gdje se i danas održavaju, a raširile su se po cijelom svijetu.

– Inspiriran duhom američkog Comic Cona, naš Geek Con jednako je jedinstveni spoj gaminga, stripova i znanstvene fantastike. Program se sastoji od panela i diskusija stručnjaka, gaminga preko kojih se posjetitelji mogu informirati o ovoj industriji, izložbenih prostora s kolekcionarskim predmetima, turnirima video igrica te promociji istih – ističu organizatori.

Na Geek Conu sudjeluje i Hrvatski eSports savez, održali su nekoliko radionica. Tehnička škola Sisak predstavlja vlastite videoigre te zabavlja mališane s VR uređajima.

Kako se radi o znanstvenoj fantastici, uz sav gaming zastupljeni su i filmovi i knjige istog žanra. Vrhunac samog programa natjecanje je u kostimiranju, odnosno cosplayju, s glavnom nagradom od čak 2000 eura.

– Zadovoljni smo odazivom izlagača, ali i posjetom. Nekoliko stotina naših sugrađana nas je posjetilo i, nadamo se, dobro zabavilo – poručuju organizatori.

Dobar odaziv dokaz je da i u našem gradu postoji publika koju itekako zanima ovaj žanr što organizatorima sugerira da bi on mogao postati i tradicionalan.

Geek Con možete posjetiti u Osnovnoj školi Eugena Kumičića i u nedjelju od 11 do 20 sati. Cijena ulaznica je pet eura, a za klince mlađe od 14 godina ulaz je besplatan. (Marta Crnogaća)

videoigre

videoigre
 

videoigre

Objava Geek Con možete posjetiti i u nedjelju: Čekaju vas različite videoigre, druženja s filmskim superjunacima, Playstation turniri… pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.